Nyhetsarkiv

  • Gjelsten kjøper seg opp i Gresvig
    Publisert: 24.02.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Bjørn Rune Gjelsten har overtatt Gresvig i partnerskap med familien til Olav Nils Sunde.

    Les saken
  • Variert salg blant kjedene og butikkene i 2019
    Publisert: 21.02.2020 Forfatter: Norsk sportsbransjeforening

    Norsk sportsbransje har gjennom 2019 kjempet mot et svært godt 2018 og mange år med eventyrlig vekst. Tallenes tale er klar – for første gang rapporteres det om lavere omsetning iblant sportskjedene, som i 2018 sto for 71 prosent av omsetningen av sportsutstyr i Norge. Sportskjedene viser samlet en omsetningsnedgang på 5,64 prosent i 2019 sammenlignet med 2018.

    Les saken
  • Ny toppsjef på plass i Brav
    Publisert: 17.02.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Espen Falck Engelstad tiltrer 1. mars som administrerende direktør i Brav Gruppen. Han er idag konserndirektør i Norrøna og administrerende direktør i Norrøna Retail, og ansvarlig for Norrønas detaljhandelen, leverandørleddet, produksjon, logistikk, kundeservice og IT. I løpet av sin karriere i Norrøna har Espen etablert og bygget opp Norrøna Retail fra starten i 2009, i tillegg til å etablere Norrøna i USA.

    Les saken
  • Petter satser på Northug
    Publisert: 17.02.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Petter Northug kjøper seg inn og blir medeier i Brand Assist, med en eierandel på 34 prosent. – Petter har blitt invitert inn på eiersiden som den «fanebæreren» han er for merkevaren. Han har takket ja, det er vil veldig glad for, sier Jon Inge Gullikstad, daglig leder i Brand Assist.

    Les saken
  • Sunde byr på Gresvig-boet
    Publisert: 12.02.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    De ansatte i Gresvig-konsernet ble onsdag formiddag informert om at familieselskapet ON Sunde har lagt inn et bud på det konkursrammede sportskonsernet.

    Les saken
  • «Trampolineskoen» blir ikke forbudt
    Publisert: 14.02.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Nike Vaporfly har en tykk såle med lette plater laget av karbonfiber som fungerer som springfjærer. Løpere med dette fottøyet har satt verdensrekorder på maraton de siste årene og de oppsiktsvekkende resultatene har gjort at skoen beskrives som «teknologidoping». Skoene er svært omdiskutert i toppidretten fordi det er teknologien som fører til den mulige kapasitetsøkningen på over fem prosent. Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har foreløpig ikke lagt ned et forbud mot å bruke skoene. Nylig endret de derimot ordlyden i regelverket.

    Les saken
  • Fluorfri skismøring til vinterferien
    Publisert: 13.02.2020 Forfatter: Annonsørinnhold

    Skituren blir ekstra fin med god glid. I denne vinterferien kan du for første gang få tak i glider garantert uten miljø- og helsefarlige stoffer.

    Les saken
  • XXL gjør klart til et nytt kapittel
    Publisert: 07.02.2020

    Nå skal lageret tømmes og hele organisasjonen skal strammes opp, fra topp til bunn. XXLs nye styreleder Hugo Maurstad mener utgangspunktet er sterkt for å ta selskapet videre.

    Les saken
  • Lindstad forlater O. Mustad & Son AS
    Publisert: 07.02.2020

    Styret i O. Mustad & Son har avsluttet avtalen med CEO John Are Lindstad og igangsatt en rekrutteringsprosess for å finne hans etterfølger. Styreleder Ulf Bjerknes vil tre inn som fungerende daglig leder til ny daglig leder er ansatt.

    Les saken
  • XXL-resultatet, i minus i fjerde kvartal
    Publisert: 07.02.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Resultat før skatt i fjerde kvartal 2019 endte på minus 460 millioner kroner, mens driftsresultatet ender på minus 412 millioner kroner. Ebitda ender på minus 246 millioner kroner.

    Les saken
  • Unge vil leie sports- og friluftsutstyr fremfor å eie
    Publisert: 06.02.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Hele en av fire unge ønsker å leie sports- og friluftsutstyr fremfor å kjøpe. Det er også blant dem under 30 år at flest ønsker å leie klær i stedet for å kjøpe. Viser en undersøkelse fra Klarna.

    Les saken
  • Gresvig begjærer oppbud
    Publisert: 03.02.2020

    Styret i Gresvig Retail Group AS har i dag begjært selskapet konkurs. Kostnadene og forpliktelsene knyttet til konsernets drift blir samlet sett ikke ansett å være bærekraftige. Administrerende direktør Lars Kristian Lindberg uttrykker tro på at det er mulig å finne interessenter for videre drift.

    Les saken
  • Sportsbransjen tar ansvar
    Publisert: 31.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    ISPO München 2020 er over for i år. Nærmere 80.000 besøkende fra alle deler av verden har strømmet til ISPO München i løpet av uken for å se de siste innovasjonene, de nyeste trendene og produktene som ble vist frem i messens 18 haller.

    Les saken
  • Positive tall for Intersport International
    Publisert: 29.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Intersport International Corporation fortsetter veksten og rapporterte nylig en salgsøkning på 3,2 prosent i 2019. Dette gir selskapet en omsetning på totalt 12,3 milliarder euro etter skatt.

    Les saken
  • Bergans vil ha årstidene på UNESCOs verdensarvliste
    Publisert: 29.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Årstidene har endret seg merkbart, og det berører og bekymrer sportsbransjen og de fleste sports- og friluftsinteresserte. Under årets sportsmesse ISPO i München var det mange som markerte sine bærekrafts initiativ. Bergans brakte noe helt nytt på banen med en lansering av en underskriftskampanje for å bevare våren, sommeren, høsten og vinteren for menneskeheten. Med kampanjen «Save the Seasons» vil de sette våre fire årstider på UNESCOs verdensarvliste.

    Les saken
  • Icebug lanserer klimakompensert sko
    Publisert: 24.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Gjennom crowdfunding har Icebug utviklet en terrengløpesko med en mellomsåle av alger.

    Les saken
  • Dæhlie til topps med ny kolleksjon
    Publisert: 24.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Dæhlie Sportswear vant gull i ISPO Awards for sin langrenns kolleksjon for kvinner, Raw 4.0.

    Les saken
  • En bransje med oppdrift
    Publisert: 22.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Norspomessen vinteren 2020 er over, og norsk sportsbransje leverte nok en gang et imponerende utvalg fristende nyheter. Tallene fra messen er ikke klare, men mye tyder på at besøkstallet er omtrent som i fjor. Det viktigste er tross alt om de besøkende er bra for businessen.

    Les saken
  • Helly Hansen med ISPO-gull for skalljakke
    Publisert: 22.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Elevation Infinity Shell Jacket vant gull under ISPO Award med sin nye vanntette og pustende membran,

    Les saken
  • Viking Outdoor Footwear fyller 100 år
    Publisert: 17.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Norske Viking Outdoor Footwear kan i år se tilbake på en 100 år lang historie med produksjon av fottøy, der vektleggingen av kvalitet og innovasjon har blitt stadig sterkere.

    Les saken
  • Rossignol Group lanserer forpliktende miljøprofil
    Publisert: 17.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Verdens største skimerke lanserer programmet RESPECT der hele selskapet for fremtiden forplikter seg til å bruke naturlige og bærekraftige sertifiserte materialer og mer miljøvennlige produksjonsmetoder. Rossignol gruppen har trappet opp sitt engasjement på flere felt, blant annet med langtidsstøtte for miljøorganisasjonen «Protect our winters»(POW)

    Les saken
  • Tenson har vunnet pris for sin hybridjakke
    Publisert: 17.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Tenson har fått Ispo-prisen «Gold winner award» for sin nye vinterjakke Aerismo Jackorak. Den internasjonale og nøytrale juryen bak utmerkelsen, består av representanter fra media, forhandlere, idrettsutøvere, forbrukere og materialeksperter. De vurderer flere hundre innleveringer i henhold til visse kriterier, for eksempel design, funksjon, bærekraft og innovasjon.

    Les saken
  • Norrøna blir turoperatør
    Publisert: 15.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Norrøna og Hvitserk of Norway har gått sammen og dannet selskapet Norrøna Hvitserk Adventure. -Vi ser frem til å kunne organiserer unike turer i Norge for våre brukere fra hele verden, i tillegg til å kle de opp, sier Jørgen Jørgensen, fjerde generasjon eier og leder i Norrøna.

    Les saken
  • Markedet for ski øker
    Publisert: 14.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven

    Leveransene av ski, støvler og bindinger til det europeiske markedet vokste for tredje året på rad i løpet av vintersesongen 2018/19, ifølge den årlige rapporten som nylig ble sluppet av Federation of the European Sporting Goods Industry (Fesi). Enkelte av analytikerne deres forventer at denne positive trenden vil fortsette i flere år fremover.

    Les saken
  • Toppturinteressen fortsetter å øke
    Publisert: 14.01.2020

    Topptur er det segmentet som vokser desidert mest i Norge for tiden. Folk vil ut av de preparerte løypene og undersøkelser viser at det er ny turglede og de gode naturopplevelsene som motiverer aller mest. Flere og flere vil ut, opp og ned på ski og aller helst for egen maskin.

    Les saken

Kalender

Annonse