Icebug lanserer klimakompensert sko

Publisert: 24.01.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
Icebug lanserer klimakompensert sko

Gjennom crowdfunding har Icebug utviklet en terrengløpesko med en mellomsåle av alger.

Våren 2020 kommer den klimakompenserte trailskoen fra Icebug. Den svenske produsenten brukte crowdfunding via kickstarter og nådde det økonomiske målet som dekker produksjonskostnadene for de første 200 skoparrene.

Skoen Outrun, har en 100 prosent PFC-fri vannavstøtende behandling og 15 prosent resirkulert polyester i yttersålene. Overdelen er av resirkulert polyester og 20 prosent av mellomsålene er laget av Bloomfoam. Bloomfoam er et materiale laget av alger. Skoene er også produsert i en fabrikk med solceller. For utslippene som gjenstår kompenserer Icebug 200 prosent, derfor hevder de selv at skoene er klimapositive. Det er mye som tyder på at dette er verdens mest bærekraftige trailsko akkurat nå.

Administrerende direktør David ønsker med dette prosjektet å vise bransjen at det er etterspørsel etter bærekraftige løpesko i markedet. Samtidig er han tydelig på at hjørnesteinen i bærekraft er å produsere det forbrukerne virkelig ønsker og faktisk trenger. Så dette er en måte å teste etterspørselen på tidlig, før de eventuelt skalerer opp.

Kalender

Annonse