Sunde byr på Gresvig-boet

Publisert: 12.02.2020 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
Sunde byr på Gresvig-boet

De ansatte i Gresvig-konsernet ble onsdag formiddag informert om at familieselskapet ON Sunde har lagt inn et bud på det konkursrammede sportskonsernet.

Sunde-familien har vært eier av Gresvig i en årrekke, og forsøker med dette å gjenskaffe kontrollen i selskapet.

– Vi har kommet frem til at dette er den beste måten å gjøre det på for å sikre at flest mulig beholder jobben og for å sikre fordringen på 600 millioner kroner, sier selskapets finansdirektør Bjørn Paulsen til E24, der han bekrefter at de har lagt inn bud på en «betydelig» del av boet.

Helt siden konkursen i forrige uke, har det vært spekulert i om familien ville være en av interessentene.
I forrige uke ville ikke ON Sunde utelukke at de var interesserte i konsernet som de hadde tilført mer enn én milliard kroner, skriver DN.

Største panthaver

Sunde-familien er sammen med DNB største panthaver i konsernet. Familieselskapet har 600 millioner i sikrede lån. Derfor ventet mange at Sunde ville ha en rolle med i spillet når boet skulle gjøres opp.
Andre aktører som XXL og Sports Outlet har ikke utelukket interesse for Gresvig for varelager, butikker og et samlet konkursbo, skriver DN. Gjennom en konkurs er det mulig å kvitte seg med de mest ulønnsomme av de 96 egeneide butikkene som var rammet av denne konkursen.

Flere forbehold

De ansatte i Gresvig-konsernet ble 12. februar informert om budet, ifølge DN, som skriver at budet skal ha flere forbehold.
– Vi har lagt inn en del forbehold, og de må være oppfylt, sier Paulsen, som forklarer at forbeholdene er knyttet til leiekontrakter, ansatte, leverandører og driften.
Paulsen sier til E24 at han ikke kan kommentere hvor mye de har lagt på bordet.
– Så får vi se om det kommer andre konkurrenter på banen. Det er ikke sikkert vi ender opp med selskapet, sier Paulsen.
XXL er blant konkurrentene som har vist interesse for boet.
– Vi kan dessverre ikke kommentere hvordan vi ser på en prosess så lenge den pågår, skriver styreleder Hugo Maurstad i XXL i en epost til E24.
Tidligere har Maurstad verken avkreftet eller bekreftet at det pågår konkrete prosesser.

Har vist interesse

Finansavisen skrev etter konkursen at Olav Nils Sunde vurderer å kjøpe boet gjennom familieselskapet.
Sport Outlet har vært i kontakt med bostyrer. Daglig leder og eier Tor-Andre Skeie i Sport Outlet kommenterer ikke på om de har gjort noen fremstøt mot Gresvig-boet
– Det kom ikke som en stor overraskelse at O.N. Sunde har lagt inn et bud, sier Skeie til E24.
Den 3. februar kom nyheten om at Gresvig slår seg konkurs. Selskapet begrunnet avgjørelsen med at kostnadene og forpliktelsene knyttet til driften ikke anses som bærekraftige.

Gresvig har drevet sportsbutikker under kjedene G-sport, G-Max og Intersport.
Konkursen omfatter alle egeneide butikker, mens 100 franchisebutikker ikke er omfattet av konkursen.

Kalender

Annonse