Nyhetsarkiv

 • ABS-bremser til sykler
  Publisert: 21.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  Eurobike inneholdt ikke de helt store nyhetene i år, men en nyhet vakte oppsikt og det var presentasjonen av ABS-bremser på sykler.

  Les saken
 • Litt dystre spådommer på Handelskonferansen
  Publisert: 20.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  Vanligvis er det optimismen som rår når varehandelen møtes til sitt årlige Oscar-show – Handelskonferansen. Men internasjonal netthandel og varsko-tegn fra amerikansk varehandel satte sitt tydelige preg i spådommene om framtidens varehandel i Norge.

  Les saken
 • Ny bok om varehandelen: Forretningsmodeller og bærekraft
  Publisert: 18.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  - Store nettaktører som Amazon åpner fysiske butikker. Det bør gjøre at norsk varehandel skjelver i buksene.

  Les saken
 • - Vi driver primært med tranSPORT
  Publisert: 18.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  - Vi driver primært med transport – og ikke sport, sier butikkjef Christian Larsen hos EVO Elsykler på Skøyen. Men en kikk på de egenimporterte syklene i butikken, har nok også et snev av sport i seg.

  Les saken
 • Sport Norge-butikkene klare i Bergen
  Publisert: 14.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  I disse dager omprofileres de seks tidligere MX-Sport-butikkene i Bergen til Sport Norge. Sport Norge har store planer for en ny detaljistfokusert faghandelskjede der de selv eier 51 prosent av butikkene, mens butikkdriverne skal eie de resterende 49 prosentene. Med denne eierformen kan vi fjerne grossist påslaget og viderefører alle leverandørbetingelser rett til butikkene.

  Les saken
 • Seminar om fremtidens handel
  Publisert: 14.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  - Du kan velge om du vil forstå de kommende generasjonene, eller forsvinne. Det sa Joakim Anker-Sletholt fra Capgemini Consulting da han møtte mer enn 50 personer fra sports-, sko- og motebransjen til seminar om «fremtidens handel nå» torsdag.

  Les saken
 • SportVision og Rudy Project satser mot OL
  Publisert: 14.09.2017 Forfatter: SPORT

  Norges idrettsforbund, olympiske og paralympiske komité (NIF) og SportVision, importør av sportsbrillemerket Rudy Project, har signert en avtale som starter nå med OL i PeyongChang, Tokyo og foreløpig fram til og med OL i Beijing i 2022.

  Les saken
 • Konkurransen hardner til i Østerrike
  Publisert: 12.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  Samtidig med at XXL og Decathlon entrer det østerrikske markedet kommer meldingen om at Intersport vil åpne 14 nye butikker i løpet av 2017. Konkurransen hardner til i Alpelandet.

  Les saken
 • Atomic og Salomon dropper Ispo
  Publisert: 12.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  Amer Sports har bestemt seg for å droppe kommende Ispo – i alle fall med fysiske stands for Atomic og Salomon. I stedet vil man heller satse på et samarbeid med de ledende kjedene gjennom Ispos digitale plattformer.

  Les saken
 • Thule tar over selv i Norge
  Publisert: 12.09.2017 Forfatter: SPORT

  Thule Group går over til eget salg og distribusjon av sykkelprodukter i Norge, og satser på en fortsatt ekspandering i salget av blant annet Thules velkjente sykkelholdere, sykkelvesker og multisportvogner i Norge.

  Les saken
 • Fra Vennesla til Midtøsten og Afrika
  Publisert: 12.09.2017 Forfatter: SPORT

  Scan Trade AS gir 1 million til Right to Play og Jimmy Vika som skal gjennomføre 20 maraton på 20 dager.

  Les saken
 • Rossignol åpner brand store på Aker Brygge
  Publisert: 11.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  Rossignol åpner sin første brand store i Norden. Og det skjer i Oslo – nærmere bestemt på Aker Brygge. Her blir det mulig å kjøpe klær i butikken, mens hardvare-avdelingen får mer av et uttrykk som et showrom der man kan bestille ski.

  Les saken
 • Kvinner føler seg presset til å trene
  Publisert: 11.09.2017

  Forventninger og press fra omverden gir mange kvinner et anstrengt forhold til trening. Hver fjerde nordiske kvinne føler seg presset til å trene mer, ifølge en undersøkelse utført av Epinion på vegne av Kari Traa.

  Les saken
 • Madshus skal lære kineserne å gå på ski
  Publisert: 11.09.2017 Forfatter: SPORT

  Madshus skal bidra til å få flere kinesere til å gå på ski. Det skal skje gjennom et samarbeid med Madshus-utøver Ole Einar Bjørndalen.

  Les saken
 • Hva sier partiene om midlertidige ansettelser?
  Publisert: 08.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  «Syke- og trygde ordningene er for gode - det må lønne seg mer å arbeide». «Det hadde vært greit også for oss å kunne ha litt mer fleksibilitet i arbeidsmiljøloven så det hadde vært lettere å fylle posisjoner kortsiktig ved sykdom, graviditeter o.s.v.»

  Les saken
 • - Vi har ikke råd til å la være å gjøre noe
  Publisert: 08.09.2017 Forfatter: SPORT

  Problemet med økende passivitet og fysisk inaktivitet blant det norske folk er dramatisk. Norsk Friluftsliv og Norges idrettsforbund etterlyser politisk vilje til å ta tak i problemet.

  Les saken
 • Friluftsliv og partiene
  Publisert: 08.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  Friluftsrådenes Landsforbund (FL) har vurdert partienes programmer for kommende stortingsperiode foran valget, og det kan se ut som om venstresiden kommer bedre ut enn høyresiden i denne undersøkelsen.

  Les saken
 • Hva vil partiene gjøre for å få flere unge i arbeid?
  Publisert: 07.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  I dag står mer enn 70.000 unge uten jobb i Norge. Det er noe som bekymrer både næringslivet, arbeidstakerorganisasjonene, myndighetene og alle politiske partier. Men hva vil partiene gjøre for å få flere unge i arbeid? Vi har spurt partiene om nettopp dette.

  Les saken
 • XXL hjelper unge og andre med å få jobb
  Publisert: 07.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  I samarbeid med de lokale NAV-kontorene har XXL ansatt mer 180 personer de siste par årene som ikke har fått jobb via vanlige kanaler. - Dette er personer som av ulike grunner ikke har så lett å få jobb, og som vi ønsker å hjelpe, sier inkluderingsansvarlig hos XXL, Kim Skogstad.

  Les saken
 • Venstre-velgere klart mest opptatt av fysisk aktivitet-tilrettelegging
  Publisert: 07.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  Venstres velgere de som er klart mest opptatt av fysisk aktivitet, mens FrP-velgerne har dette langt ned på sin liste. Det viser en undersøkelse som Norstat har gjennomført for Aktivitetsalliansen.

  Les saken
 • Formueskatt: Klassisk høyre-venstre-skille
  Publisert: 06.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  SPORT har spurt de politiske partiene om de mener at formueskatt på arbeidende kapital bør fjernes eller reduseres. Svarene gir et klassisk bilde av at høyresiden ønsker å fjerne eller redusere denne skatten, mens venstresiden ikke gjør det.

  Les saken
 • Imot formueskatt på arbeidende kapital
  Publisert: 06.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  - Skatt på arbeidende kapital er hemmende for all utvikling i små og mellomstore selskaper. Det mener noen bedriftsledere og -eiere i norsk sportsbransje som SPORT har snakket med. Devold-eier Knut Flakk ønsker en luksus-skatt framfor formueskatt på arbeidende kapital.

  Les saken
 • Hva mener partiene om 350-kroners-grensen?
  Publisert: 05.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  Handel fra utenlandske nettsteder utgjorde i 2015 60 prosent av all netthandel. Dette er antatt å ha økt siden. Momsfritak på 350 kroner på varer kjøpt fra utenlandske nettbutikker er en het sak i bransjen.

  Les saken
 • Sunde: - Momsfritak på netthandel er bransjens største trussel
  Publisert: 05.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  - Momsfritak på varer kjøpt fra utenlandske konkurrenter gjennom netthandel er den største trusselen mot norsk sportsbransje.

  Les saken
 • Momsfritaket på netthandel viktigst også for Virke
  Publisert: 05.09.2017 Forfatter: Morten Dahl

  - Momsfritak på varer som kjøpes fra utenlandske konkurrenter gjennom netthandelen er den største utfordringen for norsk detaljhandel, og er Virkes viktigste politiske sak i dette valget.

  Les saken

Kalender

Annonse