XXL-sjef mektigst i Sverige

Publisert: 24.11.2017 Forfatter: Morten Dahl
XXL-sjef mektigst i Sverige
MEST MAKT I SVERIGE: XXLs svenske sjef, Janicke Blomsnes, er Sveriges mektigste i svensk sportsbransje, ifølge Sportfack.

XXL topper igjen listen Sveriges mektigste i sportsbransjen. XXLs adm. dir. hos våre naboer i øst, Janicke Blomsnes, står øverst på listen over de 100 mektigste i svensk sportsbransje.

Sportfack har i en årrekke presentert denne listen. SPORT prøvde det samme her hjemme ett år, men fikk på pukkelen av at en sånn liste ikke var godt lesestoff. Det ble derfor med den ene gangen. Nå foreligger en helt fersk kåring av den svenske sportsbransjens mektigste igjen, og på toppen troner XXLs svenske sjef, Janicke Blomsnes. På andreplass finner vi Karl Eklöf, som er adm. dir. i Stadium, mens Johan Ryding tar bronseplassen. Han er sjef for Sportamore, som er størst på e-handel i sport, og når snart en milliard svenske kroner i omsetning. Det er SPORTs svenske søstermagasin, Sportfack, som står bak kåringen av de 100 mektigste i svensk sportsbransje.

Andre kjente for nordmenn
Videre nedover på listen er det flest personer som vil være kjent for svensk sportsbransje, men innimellom er det også noen som bør være kjent for personer i norsk sportsbransje. Vi kan i så henseende nevne følgende:
nr. 4: Svend Moser, adm. dir. adidas Norden
5: Patrick Frisk, global adm. dir. Under Armour
6: Bert Hoyt, Europa-sjef for Nike
7:Marcus Wibergh, nå sjef for Intersport i Sverige, tidligere XXL -sjef i Sverige
8:Tony Grimaldi, adm. dir. for Cycleurope
10:Martin Axelhed, adm. dir. Fjällräven
20: Martin Kössler, Huginbiz (også kjent fra Ispo og SOG)
46:Martin Willners, redaktør i Sportfack
48:Zlatan Ibrahimovic, fotballspiller med eget merke


Kalender

Annonse