- Utrolig kult å få være med å utvikle Sweets hjelmer

Publisert: 14.08.2015 Forfatter: Morten Dahl
BIDRAR: - Jeg kan bidra på min måte med å poengtere hva som funker og hva som kan gjøres bedre med Sweet-hjelmene. Sikkerhetsaspektet får Sweet-gutta ta seg av, sier Aksel Lund Svindal. Hjelmen han har på seg her vant pris på Ispo. FOTO: MORTEN DAHL

-Å få være med på å utvikle en norskprodusert hjelm til racing er utrolig kult – og viktig. Det sier Aksel Lund Svindal, som i fire år nå har samarbeidet med Sweet Protection om utvikling av hjelmer.

Idet SPORT kommer inn i Sweet Protections showrom i Active Brands’ lokaler på Økern i Oslo, sitter vår superalpinist med en håndfull hjelmer foran seg og går detaljert gjennom hjelmenes funksjoner med gründer og designansvarlig Ståle Møller.
DETALJER: Aksel Lund Svindal diskuterer detalj-forbedringer på hjelmen han skal bruke i den kommende verdenscup-sesongen med Sweet Protections salgssjef Atle Enberget (midten) og designansvarlig Ståle Møller. FOTO: MORTEN DAHL

 

- Jeg kan bidra på min måte med å poengtere hva som funker og hva som kan gjøres bedre. Sikkerhetsaspektet får Sweet-gutta ta seg av, sier Aksel Lund Svindal. I 2011 møtte han gründer og salgssjef Atle Enberget i Innsbruck, der Svindal bor. De kom i prat om et mulig samarbeid med utgangspunkt i at Sweet ønsket å lage den beste hjelmen på markedet. Enberget kunne nok ikke tenkt seg noen bedre tilbakemelder og ambassadør for Sweets hjelmer enn Lund Svindal, og nå samarbeider de tett på hjelm-fronten.

Dobbeltsjekket hjelmens tester

Lund Svindals racing-hjelm er spesialdesignet for ham, men hjelmens sikkerhetsfunksjoner er den samme som på alle Sweets hjelmer som selges til forbrukere.

- Å stå på ski med den første hjelmen som vi utviklet sammen – Rooster Corsa – var veldig naturlig. Vekten og volumet er lavt og passformen suveren. I tillegg hører en godt alt som skjer rundt en, og det gir en helt annen følelse med elementene, sier han, og fortsetter:

- Hvordan kan en hjelm med så lav vekt og lite volum fortsatt gi god beskyttelse? Jeg må innrømme at jeg dobbeltsjekket testresultatene.

Og testresultatene stemmer. Sweets unike konstruksjon har gang på gang oppnådd «best-i-test», og hjelmen vant også pris på Ispo. Hjelmen Lund Svindal nå bruker, Rooster Discesa RS, som også selges i sportsbutikker, er blant annet utviklet med Sweets unike skallteknologi «Carbon Fiber Reinforced Polymer (CRP)», hvor skallet er en nøye komponert blanding av karbon- og termoplastiske fibre som støpes til perfeksjon for å oppnå best mulig egenskaper og beskyttelse. I begynnelsen foregikk produksjonen av hjelmene i Italia, nå er produksjonen flyttet til Kina – uten at det har gått på bekostning av kvaliteten og sikkerheten, ifølge Ståle Møller.

Kult med norsk

- Jeg synes det er kult å få til å være med på å utvikle et norsk produkt i mitt segment. Når hjelmene i tillegg vinner drøssevis av tester for god sikkerhet med hensyn til støt osv, gjør det det ennå mer interessant. Mitt bidrag er mest på det funksjonelle, sier Lund Svindal, som fikk sist sesong spolert grunnet en akillesskade like før sesongstart i fjor høst.

Til SPORT bedyrer den joviale alpinisten at han er i godt gjenge foran neste sesong, selv om skaden har hemmet han i å trene så mye kondisjon og utholdenhet som han skulle ønske.

 

Les mer i nyeste utgave av SPORT – nr 5 – som er ute i disse dager.

Kalender

Annonse