Ulf Bjerknes gir seg som toppsjef i XXL

Publisert: 18.12.2018 Forfatter: Birgitte Skjerven
Ulf Bjerknes gir seg som toppsjef i XXL
Fra XXLs 3. kvartals resultatfremleggelse 24. oktober, da blant annet Ulf Bjerknes (til høyre) tok over som administrerende direktør etter Fredrik Steenbuch (til venstre). I midten, nå midlertidig administrerende direktør Tolle Grøterud. Foto: B. Skjerven.

XXL melder om skuffende resultatutvikling. Ulf Bjerknes har besluttet å trekke seg etter under to måneder som administrerende direktør.

XXL skriver i en pressemelding at salgsvolumene har skuffet i samtlige markeder, både før og etter Black Friday, og at selskapet tapte penger på denne salgsdagen i november.

– Vi gjorde noen taktiske feilvurderinger og tråkket for hardt på gassen. Vi har vokst veldig raskt, og vi har ikke klart å henge med når det gjelder styring, opplæring og rutiner. Vi var ikke flinke nok, sier gründer og styreleder Øivind Tidemandsen.

Black Friday ble den utløsende årsaken til at Ulf Bjerknes er ferdig som toppsjef, en jobb han startet i 24. oktober i år. Han har tilsammen jobbet 11 måneder i XXL.
Man har vært for aggressive i salgene, og ikke justert og fulgt opp med riktige prisstrategier, spesielt i Norge, sier selskapet i børsmeldingen.
Samtidig blir det kjent Tolle Grøterud tar over som administrerende direktør, midlertidig.
Storaksjonær Øivind Tidemandsen er tilbake i selskapet i en operasjonell og strategisk rolle, melder selskapet.
Bjerknes overtok som administrerende direktør i oktober da Fredrik Steenbuch forlot selskapet.

Nedjusterer tallene


På grunn av det svake fjerdekvartalet nedjusterer XXL inntektene for 2018 til 9,4 milliarder kroner, noe som er under analytikernes tidligere anslag på 9,65 milliarder kroner.
EBITDA forventes å ende i størrelsesorden 530-560 millioner kroner. Etter tredje kvartal lå de aller fleste analytikerestimatene på godt over 700 millioner kroner.
I slutten av januar i år lå XXL-aksjen på over 90 kroner, tirsdag endte den på 38,65 kroner.

Kalender

Annonse