Tufte Wear lager profilklær for norske speidere

Publisert: 30.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
Tufte Wear lager profilklær for norske speidere
SPEIDERENS NYE KLÆR. Speidersjef Håvard Djupvik i Tuftes speiderjakke i ull. Foto: Birdy – Birgitte Heneide.

Norges speiderforbund og Speider-sport har inngått et samarbeid med Tufte om tur- og profilplagg for speidere. Den nye kolleksjonen er satt sammen av klær som tåler utelek og en aktiv hverdag.

Samarbeidet mellom tekstilprodusenten og speiderne startet i oktober i år. Norges Speiderforbund ville ha en fast leverandør av frilufts klær til sine speidere, og valget falt på Tufte Wear. Det er Speider-sport som selger speiderkolleksjon via sin nettbutikk til speidere og deres familier. Samarbeidet er rykende ferskt, men målet er ett enda tettere samarbeid med Norges speiderforbund de neste årene.

– Dette samarbeidet er basert på vår felles interesse for naturopplevelser, naturlige og miljøvennlige produkter samt bra kvalitet på klær som skal brukes flittig, sier Per Øyvind Jacobsen hos Tufte Wear. Vi har fokus på miljøvennlige klær til hele familien, og bambus har alltid vært det viktigste råmaterialet for oss, forklarer han.

Klærne i kolleksjonen er av råmaterialer som ull, bambus og økologisk bomull.

Glade for samarbeidet

– Vi speiderne og Tufte er glade i å være ute naturen og opptatt av å ta best mulig vare på den. Derfor passer vi godt sammen. Jeg synes det er supert at vi har fått på plass et samarbeid, sier speidersjef Håvard Djupvik fornøyd. 

Olaf Tufte synes også at det er bra å være på lag med tusenvis av barn, unge og voksne som er glad i å være ute

– Gode turer og fine opplevelser ute i friluft, er gull for oss alle. Men vi vet at klimautfordringene krever iherdig innsats for å finne stadig bedre måter å gjøre ting på. Jeg håper at speiderne og vi hos Tufte kan inspirere hverandre til det! 

Kalender

Annonse