Trives som liten kvalitetsleverandør

Publisert: 26.02.2015 Forfatter: MORTEN DAHL
Trives som liten kvalitetsleverandør
LITEN: -Skal en liten aktør som jeg overleve i et stadig tøffere marked, så er det viktig at jeg jobber med det jeg kan, så får de andre større jobbe bredere, sier daglig leder i Lill-Sport Norge, Nils Holtlien Bakke. FOTO: MORTEN DAHL

- Skal en liten aktør som jeg overleve i et stadig tøffere marked, så er det viktig at jeg jobber med det jeg kan, så får de andre større jobbe bredere. Det sier daglig leder i Lill-Sport Norge, Nils Holtlien Bakke, som trives med å være liten.

For fem år siden tok Nils Holtlien Bakke over ansvaret for Lill-Sport i Norge. Med sin Lillehammer-bakgrunn var det det naturligste i verden at han skulle ta over det som en gang het Lillehammer Sportsindustri. I dag er Lill-Sport et svensk merke, og eier sin egen fabrikk i Polen, hvor skihanskene produseres. Lill-Sport er kjent for sine langrennshansker.

Fått med en til

- Jeg ønsker å jobbe i det nisjemarkedet jeg nå er i, og har som målsetning å bli bedre på dette. Jeg kan ikke konkurrere med de store totalleverandørene som Bj Sport og Swix, men heller ha fokus i det high end-segmentet som Lill-Sport faktisk ligger i, sier Holtlien Bakke. I løpet av en fem-årsperiode har omsetningen økt jevnt og trutt og ligger nå på et sted mellom tre og fire millioner kroner i Norge. Så langt har det bare vært Holtlien bakke som har vært ansatt i Lill Sport Norge, men fra 1. januar i år ble en salgsansvarlig for Nord-Norge knyttet til selskapet.
- Vår intensjon med Lill-Sport langrennshansker er at merkevaren skal være representert i de beste langrennsbutikkene. Vi har valgt å være små, og tror vår suksess ligger i kun å ha fokus på kvalitets langrennshansker i det litt dyrere segmentet, sier Holtlien Bakke videre. I tillegg til sport, selges Lill-Sport mot Forsvaret, brannvesen, redningstjeneste og politi, men Holtlien Bakke jobber kun mot sport. Selv er han en ihuga langrennsløper.
Lill-Sport produserer også topphanskene for Johaug, og Holtlien Bakke sier at han har et godt samarbeid Small Nordic.
- Johaugs topphansker står for kvalitet. Det er godt å kunne ha et godt samarbeid med en så profilert utøver, som har kvalitetsprodukter kun rettet mot damer, sier han.

Les mer i nyeste utgaven av SPORT nr 2 – som er ute i disse dager.

Kalender

Annonse