Swix og Head inviterte til alpinkveld

Publisert: 23.03.2018 Forfatter: Morten Dahl
Swix og Head inviterte til alpinkveld
KASTET GLANS: Aksel Lund Svindal i samtale med Paul Aunaas og Tomas Holmestad i Swix under alpin-kvelden på Lillehammer torsdag. ALLE FOTO: MORTEN DAHL

- Jeg vil at Swix-huset her på Lillehammer skal brukes av flest mulig. Og da det var NM i alpint på Hafjell syntes jeg det var naturlig å invitere «alpinfamilien» til en fagkveld i vår nye storstue, sier Paul Aunaas.

Paul Aunaas i Swix har fått nye ansvarsområder den siste tiden, og er nå ansvarlig for alpin skismøring i Swix. Det var derfor ikke unaturlig at han sammen med Gudbrad Smith-Erichsen i Head inviterte til alpint bransjetreff torsdag. Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud kastet glans over arrangementet, og delte villig sin egen erfaring med prepping av konkurranseski.
INVITERTE: Det var ansvarlig for alpin skismøring i Swix, Paul Aunaas som inviterte til alpinkveld i Swix-bygget.

VELKOMMEN: Swix-sjef Tomas Holmestad ønsket velkommen.

HUNDREDELER: Alpinlandslagets vitenskapsmann, Robert Reid, fortalte om hvordan man kapre hundredeler i utforløypa.


Alpinsportens fysiske lover
 I tillegg holdt ansvarlig for sportsvitenskap i skiforbundets alpinavdeling, Robert Reid et interessant foredrag om hvordan man kan kapre hundredeler i løypa med presentasjonen «Fysikkens lover og prestasjon innen alpint». Han fortalte blant annet om hvordan alpinlandslaget jobber med å forbedre starten, hengkjøring og hopp via teknologi.
Deretter fortalte Gudbrand Smith-Erichsen fra Head om sine 25 år som servicemann i alpinsirkuset og hvordan man bør preppe ski på konkurransenivå. Han har blant annet vært servicemann for Atle Skårdal og Aksel Lund Svindal.

Fornøyd
I tillegg til Swix og Head, sto også Lillehammer Skiklub bak invitasjonen. Sport 1 og Intersport på Lillehammer var også til stedet.
- Jeg var fornøyd med oppmøtet, sa Paul Aunaas i Swix etter møtet til SPORT. Hans mål er at Swix-huset skal brukes mest mulig til faglig og sosial innhold, noe arrangementet torsdag var et godt bevis på.
- Jeg er særlig godt fornøyd med at sentrale trenere fra alle skigymnas var til stedet, sa Aunaas videre.
Swix-sjef Tomas Holmestad ønsket de frammøtte velkommen.

Kalender

Annonse