Swix åpnet ny storstue på Lillehammer

Publisert: 21.08.2015
HJERTEBARN: Det nye Swix’ opplevelsessenteret på Storhovet utenfor Lillehammer er Ulf Bjerknes’ hjertebarn. I går kunne han stolt innvie Swix’ nye storstue. FOTO: MORTEN DAHL

En tydelig stolt adm. dir. Ulf Bjerknes tok i mot gamle skihelter, bransjefolk og representanter fra samarbeidspartnere da det nye Swix-bygget på Storhove ble offisielt innviet i går. I dag fortsetter festen med selve publikumsåpningen.

Planene om et nytt Swix’ opplevelses- og destinasjonssenter tok til allerede i 2008. Fire år senere satte man seg for alvor ned for å realisere prosjektet. Og i går kunne adm. dir. Ulf Bjerknes innvie hjertebarnet sitt.
BUTIKK: Det første som møter deg i det nye Swix-bygget er en egen concept store hvor alle Swix’ merker er presentert. Butikksjef Lene Arnestad vil du også trolig møte der. Kundene kan se rett inn i produksjonshallen, og det er også mulighet å levere ski til prepping eller selv foreta prepping. FOTO: MORTEN DAHL

 
MANGE: Om lag 200 inviterte hadde møtt fram da Swix Sport innviet sitt nye destinasjonssenter på Lillehammer i går. I dag fortsetter festen med offisiell åpning av bygget for publikum. FOTO: MORTEN DAHL

Oddvar Brå var der. Odd Martinsen også. Likeså Erik Røste og Vegard Ulvang. Men også en rekke bransjefolk, i tillegg til tidligere ansatte i Swix. Det nye Swix’ opplevelsessenteret ligger strategisk til like ved E6 nord for Lillehammer sentrum. Eksponeringen mot de 20.000 bilene i døgnet er utrolig god.

Genial plassering

Selve bygget har en utforming som minner om aktivitet med sine runde ytre flater. Fronten har en liten kurve innover som minner om spensten i en ski. Inne i det 9500 kvadratmeter store bygget kan besøkende til den store og flotte Swix-butikken få et innblikk i produksjonen av Blå-Swix gjennom et stort vindu. Mange av maskinene er tatt med fra Hageveien, men det er også investert i nye maskiner.

 

200 inviterte

Under innvielsesfesten torsdag var om lag 200 mennesker til stedet – alt fra tidligere skihelter, til tidligere og nåværende ansatte og en rekke bransjefolk. I tillegg til representanter fra samarbeidspartnere – deriblant Norges Skiskytterforbund og Norges Skiforbund.

En noe stresset, men tydelig – og ikke minst velfortjent – stolt Ulf Bjerknes var høyt og lavt. Han mener at Lillehammer er vintersports- og ikke minst langrennsdestinasjonen i Norden – noe som ordføreren i byen, entreprenøren og arkitekten selvsagt kunne si seg enige i. Og det er et storstilt utstillingsvindu Swix har fått laget i Blåswixvegen. Målet er at turister, forbikjørende (det finnes om lag 50.000 hytteeiere i nærområdet og alle disse er potensielle kunder og besøkende til Swix-senteret) og lokalbefolkning. Men Storhove er også den nye arbeidsplassen til 60 ansatte, og de SPORT snakket med var særdeles godt fornøyd med den nye storstua og det var snakk om en «ny giv» blant de ansatte. Disse har fått en helt ny arbeidshverdag med moderne kontorer i sporty miljø.

Under innvielsesfesten i går vanket det taler, omvisning, trendshow, god mat og godt drikke i tillegg til foredrag av Thor Gotaas og Swix’ old man, Harald Bjerke.

 

Åpningsfest i dag

I dag fortsetter festen – da Swix-senteret åpnes for publikum med direktesending fra Loven & Co på P4 og tilkjørt snø for testing av smøreprodukter. Det blir nok ny strålende solskinnsdag på Storhove.

Kalender

Annonse