Swix åpner outlet i Stavanger

Publisert: 09.04.2018 Forfatter: Morten Dahl
Swix åpner outlet i Stavanger
TIL ÅLGÅRD: Swix åpner outlet på Norwegian Outlet ved Ålgård utenfor Stavanger.

- Selv etter årets fantastiske vinter, har vi ukurante varer på lager. Derfor har vi bestemt oss for å åpne ny outlet-butikk på Ålgård utenfor Stavanger.

Det sier adm. dir. i Swix Sport, Tomas Holmestad. Den nye outlet-butikken på Norwegian Outlet på Ålgård utenfor Stavanger åpner etter planen i slutten av juni. Selskapet er nå ute og søker etter en butikksjef for å lede oppbyggingen av butikken.

Behov for en realisasjonskanal

- Dette blir den tredje outlet-butikken vi har i Norge. Vi åpnet på Norwegian Outlet på Vestby i fjor, og har også i tillegg har vi vår egen outlet som en del av Blåswixbutikken her på Lillehammer, sier Holmestad.
- Har dere planer om å åpne flere outlet-butikker?
- Det er noe vi ser på. Vi ser et behov for å bygge opp en noe sterkere realisasjonskanal for varer vi ikke får realisert via våre normale kanaler. Vi ser her litt på ulike lokasjoner, også utenfor Norge, svarer Swix-sjefen.
KLARE: Økonomidirektør Kjell Magne Sunde (t.v.) og adm. dir. Tomas Holmestad i Swix, er klare for å gå inn med outlet-butikk på Ålgård. FOTO: SWIX

Da SPORT møter Holmestad er ikke de endelige tallene for 2017 klare ennå, men han sier at tallene for fjoråret sergode ut.

Tysk Lundhagssuksess
- Sommeromsetningen etter oppkjøpet av Helsport og Hardrocx utgjør nå om lag 50 prosent, og halvparten av vår totale omsetning er nå utenfor Norge. Det gjør oss mer robuste. Det er verdt å merke seg at spesielt Lundhags har gjort det godt i utlandet, og da spesielt i Tyskland der vi passerte 30 millioner kroner i omsetning for denne merkevaren alene, sier Holmestad, som legger til at den nye Lundhags ryggsekk-kolleksjonen har slått svært godt an, spesielt i dette markedet.


Ny salgsdirektør
Swix gjennomførte i Oktober en reorganisering, og satte ny ledergruppe, og jobber nå med å tilpasse resten av organisasjonen til denne.
- Vi splitter nå salgsteamene geografisk i ulike land og regioner. Vi skal bli bedre på salg, og være enda mer framoverlent. Vi merker at kundene har svært lav aksept for feil, samtidig som kundene ønsker å jobbe med mennesker i vår organisasjon. Samtidig må vi utnytte de mulighetene digitaliseringen gir for å jobbe mer effektivt og gi våre kunder mer effektive løsninger med enda bedre informasjon, sier Holmestad.

For å lede dette arbeidet har Swix nå utlyst to stillinger, en salgsdirektør i Norge, og en salgssjef i Sverige. Holmestad sier det har vært en enorm interesse for stillingene, og at selskapet håper å lande prosessen i løpet av siste halvdel av april eller første del av mai.

Kalender

Annonse