Stadium-sjefen slutter

Publisert: 14.04.2015 Forfatter: Morten Dahl
Stadium-sjefen slutter
SLUTTER: Gustaf Öhrn slutter som adm. dir. for svenske Stadium etter sju år i sjefsstolen. FOTO: SPORTFACK

Stadiums sjef de siste sju årene – Gustaf Öhrn – forlater i oktober kjeden. Han slutter i Stadium med rekordomsetning og en økning i inntektene på 10 prosent det siste året.

Gustav Öhrn har vært en svært toneangivende person i svensk sportsbransje de sju årene han har sittet i sjefsstolen for Stadium. I oktober er det slutt, men ifølge Sportfack er det ikke klart hva Öhrn nå skal begynne med. Under hans tid som adm. dir. i Stadium har kjeden vokst mer enn markedet – dette til tross for tøff konkurranse fra nye kjeder som XXL og Decathlon.

Solid 2014

Fra 1. september 2013 til 31. august i fjor økte Stadium omsetningen til 6,3 milliarder svenske kroner inklusiv momos – en økning på drøye 4 prosent. Samtidig økte inntekten emed 10 prosent til 220 millioner svenske kroner.
Til Sportfack sier Öhrn at 2014 var et historisk år for Stadium der kjeden feiret 40 år i svensk sportsbransje, og man har forberedt etableringen av butikker i Hamburg.
- Etter sju lærerike og framgangsrike år føler jeg at det er blitt tid for å forlate Stadium. Jeg føler dog en stolthet over at kjeden har fortsatt å vokse tross den tøffe konkuransen på det svenske markedet, og at vi harogså  vokst godt i Finland de siste årene. Vi har oppnådd mange av de målene jeg hadde satt meg da jeg tiltrådte stillingen, og det er et fantastisk flott selskap jeg forlater til høsten, sier Öhrn.

Jakten startet

Jakten på hans etterfølger har startet, men Gustaf Öhrn kommer til å fortsette i stillingen fram til 1. oktober 2015. Etter dette tar Karl Eklöf över som konstituert adm. dir. fram til en ny sjef er på plass.

Kalender

Annonse