Sportsbutikker ønsker Sport Outlet velkommen

Publisert: 06.11.2017 Forfatter: Morten Dahl
Sportsbutikker ønsker Sport Outlet velkommen
Brukås Sport i Bø i Telemark er en av tre sportsbutikker i bygda. Nå har også Sport Outlet kommet til stedet. ARKIVFOTO: SPORT

De tre sportsbutikkene i Bø i Telemark, hvor det bor litt over 6000, har økt omsetningen de siste årene. Nå har de fått ny konkurrent.

Det er Bø Blad som har sett nærmere på omsetningen til de tre sportsbutikkene i bygda. I 2016 solgte de tre butikkene sportsutstyr for 50 millioner kroner.

Brukås størst
Størst var Brukås Sport, som for et par år siden byttet fra Intersport til Stadion, med en omsetning på 24,3 millioner kroner. Deretter følger G-Sport Sønstebøtunet med 12,8 millioner og Sport 1 Glexe med 11,8 millioner kroner i omsetning. Sistnevnte ligger i Bø-senteret.
Brukås Sport har økt omsetningen med om lag 50 prosent de siste tre årene, og også de to andre har hatt en pen økning de siste årene.

VELKOMMEN: Konkurrentene ønsker Sport Outlet velkommen til Bø i Telemark. FOTO: MORTEN DAHL

Bra for handelen i bygda

Det nye er at disse tre butikkene, som i all hovedsak server de 6200 innbyggerne i kommunen pluss andre fra omkringliggende kommuner og hyttefolk, nå har fått en ny konkurrent. I oktober åpnet Sport Outlet sin 45. butikk i nettopp Bø – i de gamle lokalene til Europris for de som er kjent i området. Men ingen av de tre butikkene i sentrum av Bø tror at den nye outlet-butikken vil meføre noe negativt for deres eget salg. Tvert imot ønsker de tre sportsbutikkene Sport Outlet velkommen fordi de tror den kan være bra for handelen i Bø, melder Bø Blad.

Kalender

Annonse