Sport Outlet-gründer nominert

Publisert: 30.10.2017 Forfatter: Morten Dahl
Sport Outlet-gründer nominert
NOMINERT: Tor-Andre Skeie (t.h.) sammen med sine to medeiere i Sport Outlet (og Sport Norge), Odd Arne Larsen og Frode Skeie. FOTO: SPORT NORGE

Gründer Tor-Andre Skeie, som sitter sentralt i både Sport Outlet og Sport Norge, er blitt pekt ut som Vestlandets kandidat til å bli «Entrepreneur of the Year».

Skeie går nå til en landsdekkende finale i Oslo, der «Entrepreneur of The year» for hele landet skal kåres. Han er blitt utpekt som Vestlandets kandidat i en av tre kategorier, og ble utpekt fordi han var med og startet Sport Outlet i 2012, og som nå gjør det svært godt med gode tall og nærmere 45 butikker spredt over hele landet. Siste tilskudd på stammen var i Bø og Kragerø i Telemark.

Til Monaco?
Dersom Skeie skulle gå videre fra den nasjonale finalen, skal 44-åringen representere Norge i den store internasjonale finalen i Monaco sommeren 2018, der de fremste vekstskaperne fra mer enn 60 nasjoner deltar.
Sport Outlet vokser kraftig, både i antall butikker, og omsetningsmessig. I år vil omsetningen ende på mer enn 500 millioner kroner, opp fra 350 millioner i 2016. Tor-Andre Skeie driver flere sportsselskaper under paraplyorganisasjonen Invent Sport AS, der Sport Outlet og Sport Norge står sentralt. Dette eier og driver han sammen med sin bror Frode Skeie og Odd Arne Larsen. Konkrete planer om Sport Outlet-butikker foreligger før året er omme i Lillehammer, Drammen, på Askøy og i Åndalsnes.

VOKSER: Sport Outlet vokser både i antall butikker og i omsetning. Her fra butikken i Bø i Telemark. FOTO: MORTEN DAHL

«Volder hodebry for G-MAX og XXL»
Det er rådgivnings- og revisjonsselskapet EY (tidligere kjent som Ernst & Young) som står bak den årlige kåringen i jakten på de beste vekstskaperne her i landet. I sin begrunnelse for å velge Sport Outlet, skriver EY blant annet at «Skeie med sin entreprenørånd, engasjement og faglige kompetanse har vist at det er mulig å lykkes i en moden bransje med sterk konkurranse. Gjennom godt lederskap har han skapt et selskap som volder hodebry for kjedegiganter som G-MAX og XXL. Skeie er hardtarbeidende og målrettet; en typisk gründer med ideer og lidenskap for sitt fagfelt».
I statuttene for Entrepreneur of the Year, heter det at vekstskaperens selskap må ha minimum 20 ansatte og 20 mill. i omsetning og 20 prosent vekst de siste to årene.

Kalender

Annonse