Slutt for MX Sport-kjeden

Publisert: 14.09.2018 Forfatter: Birgitte Skjerven
Slutt for MX Sport-kjeden
Kjedesjef i MX Sport Petter Bjørheim avvikler kjededriften.

Konkurransen ble for tøff, nå legges selve MX Sport-kjeden ned.

Det var ingen god dag i går, men dette var helt nødvendig, forteller kjedesjef i MX Sport Petter Bjørheim til Sportsbransjen.no.
Torsdag leverte MX Sport Norge oppsigelse av kjedeavtale med butikkene og leverandøravtalen til sine samarbeidspartnere  og dermed var beslutningen om en styrt avvikling faktum. Fra 01. januar 2019 er butikkene på egenhånd, uten en felles innkjøpssentral.
- Vi beklager beslutningen, men mener at det er riktig for alle parter å gi seg mens leken er god, var beskjeden Torbjørn Fjelland, eier av MX Sport-kjeden, ga sine forbindelser på torsdag. 
I flere år har sportskjeden jaktet på løsninger. Men nå var det ikke lenger vilje fra eier til ytterligere subsidiering eller investeringer i sportssegmentet.

-Det er et sammensatt bilde som gjør at styret har tatt denne beslutningen. Men kort sakt har min eier brukt nok penger og tatt nok tap, forteller Bjørheim.

Butikkene vil bestå

Leverandøravtalen med MX Sport-kjeden avvikles fra nyttår, men butikkene som har vært tilknyttet kjeden, blir fristilt fra samme tidspunkt og kan drive videre i egen regi. I praksis betyr det at de må kjøpe inn varene selv.
Under kjedeparaplyen har også Torbjørn Fjellands selskap 16 heleide butikker i Sør-Norge, og disse vil de fortsette å drive.
-De butikkene vi eier selv, kommer vi fortsatt til å drive under MX Sport-navnet. Vi tar bort kjeden og fortsetter slik Fjelland handel gjorde tidligere, med fokus på jernvare og sport, forteller Bjørheim.
Utestående fordringer og likviditetsproblemer har vært strevsomt for kjeden. Men de utaler selv at det er det totale kostnadsbildet som gjør at kjeden som driftsmodell er ulønnsom i fremtiden.

Kalender

Annonse