Skogstad er blitt Svanemerket

Publisert: 22.03.2018 Forfatter: Morten Dahl
Skogstad er blitt Svanemerket
STOLTE: - Vi er svært stolte over ha fått ett av plaggene våre Svanemerket, sier daglig leder i Skogstad, Henning Skogstad. Her i en fabrikkene som den norske produsenten bruker i Kina. FOTO: MORTEN DAHL

Skogstad Sport har som første sports- og outdoormerke i Norge fått et polyester-plagg godkjent av merkeordningen Svanemerket. – Vi er utrolig stolte over å ha klart å få dette til, sier daglig leder Henning Skogstad.

Han kan fortelle at det har tatt svært lang tid og mye ressurser å få godkjent polyester-plagget til å bli Svanemerket, den første i sitt slag i Norge, så vidt han og merkeordningen Svanemerket kjenner til.

Krav-fokus
- Vi har hatt et stort fokus på å holde oss til kravene som myndighetene har satt til oss. Svanemerket er en offentlig «godkjenningsordning» for hele Norden, og i Norge er det Miljødirektoratet som har ansvaret for dette. Svanemerket er – i motsetning til mange andre sertifiseringsordninger - en offisiell merkeordning.
Henning Skogstad forteller at de har brukt halvannet år på å bli sertifisert, og at arbeidet har vært både tid- og ressurskrevende, men at dette er noe Skogstad har villet for å vise at de tar miljøet på alvor.
- Det er den første fasen som er mest krevende. Nå har vi kommet gjennom den, og kan ha fokus på å få flere produkter Svanemerket, fortsetter Skogstad. Han sier at sertifiseringen dekker hele verdikjeden fra underleverandør i Asia til ferdig produkt, og at det er dette som er både tid- og ressurskrevende.
SVANEMERKET er det offisielle miljømerket i hele Norden.

Flere fra bransjen
Kommunikasjonsrådgiver i Svanemerket, Gro-Ellen Linnås, bekrefter at Skogstad Sport er den første som har klart å svanemerke et polysterplagg.
-Det er veldig bra at Skogstad nå har svanemerket dette fleece-settet. Jeg tror det er stort potensial i å tilby ivrige friluftsmennesker produkter som i minst mulig grad belaster miljøet og eller skader naturen. Kanskje dette kan få flere fra sportsbransjen til å svanemerke produktene sine, og på den måten dokumentere at de tar miljøet på alvor, sier Linnås.

Svanemerket er altså det offisielle miljømerket i hele Norden. Merket vurderer hele livssyklusen til produktet og alle relevante miljøproblemer som kan dukke opp underveis.
- Vi stiller strenge krav til hele verdikjeden, og sikrer at et svanemerket plagg har god kvalitet, ikke inneholder mye problemkjemi og er produsert under gode arbeidsforhold, sier Linnås.

Kalender

Annonse