SkiStar optimistiske foran kommende vinter

Publisert: 03.10.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
SkiStar optimistiske foran kommende vinter

I dag la SkiStar frem årsrapporten sin og konsernsjefen, Mats Årjes, er fornøyd. -Vi har lagt bak oss ytterligere et bra år for virksomheten. Sammenliknet med foregående år da antall skidager økte med hele 7,5 prosent, ble det registrert 6000 færre skidager i sesongen 2018/2019. Men SkiStar er strålende fornøyde med 5,8 millioner skidager i sesongen 2018/2019.

Kjernevirksomhet - salg av SkiPass - økte med 55 millioner kroner (4,1 prosent sammenliknet med foregående år). Men det er den positive utviklingen i flere forretningsområder som ligger til grunn for den totale inntektsøkningen på 140 millioner kroner.
En del av det børsnoterte SkiStar-konsernets virksomhet er eiendomsutvikling. Selskapet utvikler, bygger og selger tomter for bygging av fritidshus, de driver feriekonsept og kommersiell overnatting. Virksomheten som drives gjennom SkiStar Living har i år bidratt med en gevinst på 189 millioner kroner. Et velkomment resultat, som også gir mulighet til flere skikjørere i de nye sengene rundt skiområdene. 

Flere bookinger

Booking situasjonen foran kommende vintersesong 2019/20 er noe bedre enn ved samme tidspunkt i fjor. Størst vekst har SkiStar i de utenlandske markedene, spesielt Danmark og Tyskland, noe som er i henhold til strategien om å øke antall utenlandske gjester til destinasjonene.
I SkiStars kundeklubb, MySkiStar, øker antall medlemmer og teller nå over 889.000 registrerte.

Ny flyplass til jul

Selskapet ser fram til åpningen av Scandinavian Mountains Airport 21. desember, flyplassen som ligger mellom Sälen og Trysil. SkiStar er en av 33 aksjeeiere i flyplassen.
-I premieresesongen ser vi fram til å møte nye skikjørere, ikke bare fra Sverige, men også fra Danmark og England, som lander på flyplassen kun 10 minutter fra Hundfjället i Sälen, forteller Mats Årjes.

Fortsetter bærekraftarbeidet
I året som har gått har vi jobbet hardt for å sette mål for selskapets bærekrafts arbeid. Vi har potensial til å bli en ledende aktør i bransjen for alpin fjellturisme når det kommer til bærekraft, og kan gjennom det inspirere andre. 

Ny konsernsjef

Den 30. november slutter Mats Årjes etter 8 år som konsernsjef i SkiStar. Den nye lederen vil bli presentert senere i høst. Han forlater et SkiStar i en sterkere posisjon i dag enn noensinne tidligere.

Årsrapport september 2018 - august 2019

Fjerde kvartal
Nettoomsetningen minsket med 75 MSEK, 40 prosent, til 109 MSEK (184) sammenliknet med foregående år.
Resultat etter skatt minsket med 89 MSEK, 76 prosent, til -206 MSEK (-117) sammenliknet med foregående år.
Resultat per aksje ble -2,57 SEK (-1,43) ned 79 prosent.

Hele året
Nettoomsetningen økte med 140 MSEK, 6 prosent, til 2 676 MSEK (2 536) sammenliknet med foregående år.
Resultat etter skatt minsket med 26 MSEK, 5 prosent, til 460 MSEK (486) sammenliknet med foregående år.
Resultat per aksje ble 5,95 SEK (6,26), ned 5 prosent. 

Ingen planer om utvidelser i Norge

Trysil er SkiStars største destinasjonen i Norge og en av selskapets store satsingsområder.
I sommer uttalte Anders Örnulf, økonomi- og finansdirektør i SkiStar as, at det ikke foreligger noen planer om å utvide til flere anlegg i Norge, men at en del av en 330-millionersinvestering neste år vil gå til anleggene i både Hemsedal og Trysil. Midlene skal gå til modernisering og klargjøring av alle anleggene til sesongstart.

SkiStar as

  • Selskapet har en markedsandel i Sverige på 49 prosent og 30 prosent i Norge, 41 prosent totalt i Skandinavia.
  • SkiStar AB er notert på Nasdaq Stockholms Mid Cap-segment.
  • Konsernet eier og driver alpinanlegg i Hemsedal og Trysil i Norge, i Sälen, Åre og Vemdalen, samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, og St. Johann in Tirol i Østerrike. 
  • Kjernevirksomheten er alpin skikjøring med gjestens skiopplevelse i sentrum. Virksomheten deles inn i tre kjerneområder: Drift av skianlegg, infrastruktur og explotering.

Kalender

Annonse