Skinasjonens gulldress presentert

Publisert: 04.12.2017 Forfatter: SPORT
Skinasjonens gulldress presentert
NYE DRESSER: Marit Bjørgen og Johannes Høsflot Klæbo har prøvd de nye OL-dressene fra DÆHLIE til neste års OL. FOTO: ACTIVE BRANDS

Når skiheltene varmer opp på Olympiastadion i Pyeongchang. Når de står fokusert og tente på startstreken. Når de raser gjennom de sørkoreanske skogene. Og når de suser over målstreken. Da har de på seg utstyr de selv har vært med å utvikle.

DÆHLIE Sportswear har 20 års erfaring med å lage langrennsbekledning. Det har gjort DÆHLIE i stand til å utvikle en høyteknologisk racingdress som passer til høy fart. Race suit Champion er den mest avanserte konkurransedressen vi noen gang har laget. Og den skal være med når skihistorien skal skrives og gullmedaljene skal kapres i Sør Korea denne vinteren.


Sprenge grenser
– Det ligger i vårt DNA å skape innovasjon og sprenge grenser. Gjennom samarbeidet med det norske skilandslaget er vi så heldige å ha verdens beste skiløpere som testpiloter, sier Øystein Bråta, kommersiell direktør for DÆHLIE Sportswear.

– I det kommende OL i Pyeongchang føler vi oss derfor trygge på at våre helter stiller med de aller beste produktene. Heltene våre er våre utstillingsmodeller. For de er et OL år så mye viktigere enn andre år. Vi har derfor lagt ekstra mye ressurser inn for å optimalisere deres prestasjoner og bidra der vi kan, med den raskeste dressen på markedet, sier Bråta videre.

FORNØYD: Marit Bjørgen er fornøyd med de nye OL-dressene fra DÆHLIE. FOTO. ACTIVE BRANDS

 

Rask og behagelig

En tidligere versjon av dressen ble presentert før verdensmesterskapet i Lahti tidligere i år. Da hadde man tatt fra hverandre den klassiske racingdressen og sett på hva som kunne forbedres.

-Vi har kombinert kunnskap fra bekledning for andre utholdenhetsidretter med innovative nye materialer tilpasset langrenn. I utviklingen av Race Suit Champion har vi samarbeidet med det norske langrennslandslaget om viktige detaljer som kan gi dem en fordel når marginene er så små som de nå er i langrenn, sier lead designer i DÆHLIE Sportswear, Eeva-Maria Männikkö.

DÆHLIE har tatt med seg erfaringer fra VM-dressen og fokusert på den tilbakemelding de har fått fra utøverne selv. Passformen er justert, spesielt rundt viktige steder som skulder og hals. I tillegg har DÆHLIE jobbet tett med YKK for å forbedre løsningen med to glidelåser på skuldrene. I konkurransesetting skal alt være 100 prosent og ingenting skal ta fra de fokuset på arbeidsoppgavene som skal gjøres for å nå resultater.

Selv om klimaet er varmere i Pyeongchang, kan temperaturen variere mellom 5 plussgrader og 10 minusgrader. Derfor får utøverne også med seg oppvarmingsutstyr som er spesialtilpasset det sørkoreanske klimaet. Revolution Jacket og Pants er lett overtrekkstøy med stretchpaneler og ergonomisk snitt. I tillegg får skiløperne med seg vattert vest og shorts fra DÆHLIE Sportswear, slik at de kan regulere temperaturen under oppvarming etter vær og forhold.

Dressens unike kvaliteter

I utviklingen av Champion Race Suit har DÆHLIE test-lab drevet utstrakt kartlegging av kroppens bevegelser ved høy intensitet. Dette har resultert i forbedringer på flere områder. Komfort, vekt, ventilasjon og aerodynamikk. Ved å flytte på sømmer og tilføre fleksible materialer ved skuldre, albuer, knær og på ryggen, har vi klart å gi utøverne stor bevegelsesfrihet. De har brukt tilbakemeldingene fra de norske topputøverne til å spesial designe den letteste, raskeste og mest komfortable racingdressen noensinne.

DÆHLIE har benyttet de letteste stoffene som er tilgjengelig på markedet. Blant annet Carvico light stretch jersey laget av polyester og elastane. Man har også redusert antall sømmer og overflødig materiale for å få ned vekten. Vi tror en damedress på under 250 gram må være den letteste racingdressen på markedet.

Kalender

Annonse