Select blir ligaball-leverandør for toppfotballen

Publisert: 27.10.2017 Forfatter: Morten Dahl
Select blir ligaball-leverandør for toppfotballen
ENDELIG FELLES LIGABALL: Select Sport skal levere den felles toppfotballen som nå blir en realitet både for herrer og damer. Her fra signeringen: Fra venstre: Hege Jørgensen, Toppserien damer, Leif Øverland, leder Norsk Toppfotball (NTF), Steinar Felde, Select Sport Norge og Pål Breen, Kommersiell leder NTF.

Etter snart 10 år er det endelig klart at Norsk Toppfotball får EN ball for Eliteserien. Select Sport blir leverandør av den nye ligaballen. Norge blir det første nordiske landet som får en felles toppligaball både for damer og herrer.

- Norge er et av de siste landene som innfører en felles ligaball for den øverste divisjonen i fotball. I stedet for å være et foregangsland er vi nå så å si sist ut med å innføre en felles ligaball for den øverste divisjonen, sier daglig leder for Select Sport i Norge, Steinar Felde. Select Sport blir ligaball-leverandør.

Stolt
Allerede i 2008 begynte fotball-leverandørene – deriblant Select – og Norsk Toppfotball – jobben med å komme fram til en felles ligaball for den øverste divisjonen. Felde sier det har vært en lang kamp for å få til dette, men nå er altså ligaballen et faktum.
- Kampen har vart så lenge at de store aktørene som Nike og adidas ikke var med i sluttrunden. Vi i Select Sport er veldig stolte over at vi kan få lov til å være leverandør av ligaballen til Eliteserien, sier Felde videre. Han legger til at damenes toppdivisjon også vil bruke en felles ligaball fra Select.
-Norsk Toppfotball har brukt om lag 10 år på å få i stand en felles ligaball, mens kvinnene har brukt fire måneder. Det er gledelig og viktig at også damefotballens toppdivisjon også får en felles ligaball å forholde seg til. Norge er nå det første landet i Norden som har en felles ligaball for både damer og herrer, sier Felde videre.
Fordelen ved å bruke en ball i alle eliteseriekampene er mange, og spesielt med tanke på at spillerne nå vet hvilken egenskap ballen har – uansett hvor man spiller – enten det er hjemme eller borte. Utfordringen har så langt vært at klubbene har hatt egne avtaler med utstyrsleverandører som også har levert baller, men nå blir alle klubbene tilbudt Select-baller og så er det opp til hver enkelt klubb om de vil bruke disse på treninger og treningskamper. Men Select-ballen Super Brillant TB skal brukes når det spilles eliteseriekamp.
MILEPÆL: - Dette er en milepæl for oss i Select Norge. Nå er vi ligaball-leverandør i alle ballsportene i Norge – fotball, håndball og futsal. Vi både håper og tror at ligaball-avtalen skal generere mersalg av ballen gjennom norske sportsbutikker, sier Steinar Felde i Select Sport Norge. FOTO: MORTEN DAHL

Milepæl
- Dette er en milepæl for oss i Select Norge. Nå er vi ligaball-leverandør i alle ballsportene i Norge – fotball, håndball og futsal. Vi både håper og tror at ligaball-avtalen skal generere mersalg av ballen gjennom norske sportsbutikker, sier Felde, som legger til at ballen vil ha en utsalgspris på 1200,- kroner, der det også kommer en replica-utgave til 249,-
Med den nye avtalen med varighet på fire år har Select Sport tatt enda en ligaball-avtale. Fra før er Select Sport ligaball-leverandør i Danmark, Belgia, Sverige, Island, Finland og Færøyene i tillegg til Nederland og Tyskland gjennom datterselskapsmerket Derbystar. Fra 2018-sesongen tar nemlig Derbystar over for adidas som ligaball i Bundesliga. Nike har ligaballen i England, Italia og Spania.
-Select Sport har jobbet med å utvikle ligaballen for norsk toppfotball i mer enn tre år, og den er blant annet testet i vindtunnel, sier Felde. Select Sport kommer i år til å bikke 50 millioner kroner i omsetning her i landet, og vil dermed være det neststørste Select-markedet. Kun hjemmemarkedet Danmark er større. Den danske merkevaren er representert i mer enn 50 land og omsatte i fjor for 350 millioner danske kroner på verdensbasis. Da Steinar Felde tok over ansvaret for Select i Norge for 14 år siden var omsetningen på 3 millioner kroner.

Initiativ fra klubbene
- Ny ligaball er hovedsakelig igangsatt av klubbene med bakgrunn i sport og er ett av en rekke sportslige tiltak for å få bedre vilkår for toppfotballen, forteller Leif Øverland, administrerende direktør i NTF.
- Det er klart at dette også styrker merkevaren Eliteserien og det er ekstra hyggelig at vi sammen med kvinnefotballen innfører samme type ligaball, fortsetter Øverland.
-Det er utrolig morsomt vi er først i Norden på dette.  Ballen er spillernes viktigste redskap, og felles ligaball er et viktig steg for å utvikle sporten videre. Det betyr også mye for oss kommersielt at vi nå knytter til oss en solid leverandør som SELECT. Det er en anerkjennelse av produktet vårt sier Hege Jørgensen, daglig leder i Serieforeningen for kvinner

Klær
- Selv om vi ønsker å framstå som «verdens ballspesialist» så er det faktisk tekstiler i klubbavtaler som utgjør hovedandelen av omsetningen i Norge, sier Felde videre. I tillegg til ligaballen, er Select hovedsponsor for cupfinalist Sarpsborg 08 og Tromsø i Tippeligaen og 6 lag i eliteserien i håndball bruker også Select på tekstiler.

Trenere og spillere positive
Saprsborg 08-trener Geir Bakke synes det er bra at Norge nå endelig får en felles ligaball.

- Det er på høy tid at norsk elitefotball får en ball som gir like forhold for alle lagene. Det er også viktig for norsk fotball at vi får en slik fotball, sier han. Han mener at hvert lag så langt i Norge har fått fordel av sin egen ball.
-Men nå blir det likt for alle. Det er bra at det er Select som er blitt valgt som ball-leverandør fordi de har vært nøytrale, sier han.

APPLAUDERER: Lillestrøm-spiller Frode Kippe applauderer også at det nå blir en felles ligaball. - Fotballen blir mer rettferdig med en ligaball, sier LSK-klippen.

Lillestrøm-spiller Frode Kippe er også udelt positiv til at det blir en felles ligaball for toppdivisjonen.
- Dette er noe vi spillere har ønsket lenge, og vi i Lillestrøm er fornøyde med at det ble Select som ble ball-leverandør. Vi har spilt med Select en stund, og har bare godord å si om deres baller, sier LSK-klippen. Han mener at fotballen blir mer rettferdig fordi fotballene til de ulike leverandørene er forskjellige.
-En felles ligaball fra Select Sport er noe jeg ønsker varmt velkommen, avslutter Frode Kippe.

Kalender

Annonse