Satser på miljøvennlig glid

Publisert: 19.12.2017 Forfatter: Morten Dahl
Satser på miljøvennlig glid
TROR PÅ: Daglig leder Stein Husvær(t.v.) og medeier Hans Gunnar Frivoll har stor tro på deres nye miljøvennlige produkter som også er enkle i bruk. FOTO: MORTEN DAHL

Svært miljøvennlig og uten fluor og enkel å bruke. Slik beskriver personene bak Scanglide sine nye gliderprodukter for langrenn og alpint. Bak de nye produktene står et selskap som har jobbet med overflatebehandling mot industrien.

- Overflatebehandlingen er ganske lik – enten den gjøres på bygg, overflater eller skisålen. Vår innfallsvinkel med Scanglide er overflatebehandling med svært miljøvennlige produkter. I de nye gliderne våre finner du ingen miljøgifter bortsett fra alkohol, sier daglig leder i Scanglide AS, Stein Husvær.

Testet og feilet
Scanglide har altså sitt utgangspunkt fra overflatebehandlingsbedriften SPS i Hokksund. Dette startet opp i 2011. Året etter begynte selskapet å lukte på tanken om miljøvennlige glidere.
- Vi testet og gjorde mange prøver. Vi feilet også mye i starten, men har nå funnet en formel som vi er svært godt fornøyd med, noe tilbakemeldingene fra de som har prøvd produktene bekrefter, sier Husvær. Allerede i mars i 2017 gjorde man en prelansering, men dette var et tidspunkt som ikke var optimalt i forhold til skisesongen, og utover 2017 har bedriften jobbet med å få gjort merkevaren mer kjent og ut til kunder. I april i år var det tre-fire butikker som hadde tatt inn produktene. Husvær og medeier Hans Gunnar Frivoll har tro på at dette skal kunne bli en suksess i flere butikker, men at det kan ta noe tid.
- Jeg er sikker på at vi med våre produkter har de mest miljøvennlige gliderne. I tillegg er den svært enkel å påføre skisålene, enten det er skøyteski, felleski eller vanlige festevoks-ski. I tillegg har vi en egen glider for alpint, sier Husvær. Han forklarer at man påfører den flytende glideren på sålen med svampen på flasken etter å ha renset skien. Siden produktet inneholder alkohol vil glideren avgi en skarp lukt, men det gjør samtidig at den fordamper svært fort, og går raskt inn i sålen.
MILJØVENNLIG: Dette er de nye miljøvennlige glider-produktene fra Scanglide. FOTO: SCANGLIDE
Ligger lenge i sålen
- De som har testet produktene sier at holdbarheten er svært god. Produktet ligger lenge i sålen og I mange tilfeller bli gliden bedre etter hvert, sier Frivoll. Glideren fjernes enkelt med en klut med voks-fjerner – som Husvær understreker ikke er miljøvennlig. Produktene er spaltet helt ned til nanonivå – dette skjer i Tyskland. Resten av produksjonen skjer i Norge. Scanglide har utviklet glidere for de fleste temperaturer og føreforhold.
SPS har for tiden sju ansatte i Hokksund og Stord. Scanglilde er etablert som et eget datterselskap, og foreløpig har det vært Husvær som har drevet dette alene. Planen er at man fra januar 2018 skal ha fått ansatt en som kan jobbe dedikert med Scanglide og produktene. Det er også et håp om å få investorer slik at man kan få markedsført produktene bedre.

Stein for stein
Prisen for Scanglide-produktene er rimeligere enn konkurrentenes produkter. Scanglide er da også mer for menigmann, men drømmen er at toppløperne i World Cup-sirkuset kan benytte seg av produktene om noen år.
- Men vi er nødt til å bygge stein for stein. Vi er klar over at vi «kjemper» mot andre sterke merkevarer på skiglidere, og vi må ha fokus på bruker- og miljøvennligheten. Vi har imidlertid allerede inngått et samarbeid med SKIGO XC Team, sier Stein Husvær.


Kalender

Annonse