Satser sammen igjen!

Publisert: 25.10.2018
Satser sammen igjen!
Bjørnar Myhren, smøresjef Stein Olav Snesrud og Åge Skinstad

Torsdag ble det klart at Norges Skiforbund Langrenn og Swix har inngått en avtale som gjør Swix til hovedleverandør av skismøring og staver til de norske landslagene. Samtidig skal også Swix kjempe for en fluorfri fremtid.

- Som ledende langrennsnasjon er det vår plikt å ta samfunnsansvar sammen med partnere som er opptatt av bærekraft og fokus på fluorfrie produkter. Det er derfor viktig for oss å få tilbake Swix som hovedleverandør av smøring og staver til i det norske langrennslandslaget. Swix er en sterk, norsk merkevare som står for kvalitet og som allerede har vist at de ønsker å utvikle gode produkter i samarbeid med oss, sier langrennssjef Espen Bjervig.
Avtalen mellom Swix og Norges Skiforbund Langrenn strekker seg til over 2022-sesongen.

- Det er stort for oss igjen å kunne samarbeide med verdens beste skiløpere om å utvikle den beste skismøring og de beste stavene, sier Åge Skinstad, merkevaredirektør  i Swix.

Allerede er 60 prosent av dagens Swix- skismøring fluorfri. Selv på landslagsnivå blir denne benyttet i utstrakt grad. Den fluorfrie-skismøring til Swix er alle tydelig merket med «fluor free». Swix og Norges Skiforbund vil også avholde en rekke fluorfrie smørekurs i tiden som kommer. På bakgrunn av dette vil Norges Skiforbund i sammen med Swix utforme materiell som forteller hvordan de fluorfrie produktene skal benyttes. 

Vegard Kvisle i «Tøffest uten Fluor» mener avtalen passer også godt inn med det nye forbudet for fluorprodukter til løpere under 16 år.
— Vi må minne om at det gjenstår mye jobb før nasjonalsporten vår er helt fluorfri.  For å lykkes med dette er det helt nødvendig at smøringsindustrien er med på laget. Det er gledelig å se at Swix støtter fluorforbudet og går foran som et godt eksempel med utvikling av gode fluorfrie smøringsalternativer som dokumenteres i forhold til HMS og til overkommelige priser, mener han. 

Les også: Fluorforbud innført

Kalender

Annonse