Puma satser på fotball

Publisert: 12.04.2018 Forfatter: Morten Dahl
Puma satser på fotball
INTERESSERT I CITY: Puma vurderer å ta over Manchester City når Nikes avtale med klubben utløper etter neste spillesesong.

Puma har store planer for sin internasjonale fotball-satsing og lukter nå på flere storklubber.

Det er Sporting Goods Intelligence (SGI) som avslører at Puma vil ha flere internasjonale storklubber i sin portefølje. Siste tilskudd i Puma-familien er brasilianske Sociedade Sportiva Palmeiras, som den tyske utstyrsprodusenten skal sponse fra januar 2019. Det er adidas som har hatt denne klubben.

Vurderer City
Tidligere ble det kjent at Puma også skal sponse den italienske storklubben AC Milan, og at de nå lukter på Manchester City med en større investering. Også to andre Premiere League-klubber, Arsenal og Leicester og tyske Borussia Dortmund er noe Puma visstnok skal være interessert å inngå kontrakter med.

Når det gjelder Manchester City, som er et av topplagene i Premiere League, er det blitt hevdet at de ønsker å inngå en avtale verd 45 millioner pund. Dette er mye sammenliknet med den kontrakten som Nike har med klubben i dag, verd 18 millioner pund. Nike-avtalen utløper etter neste spillesesong.

Landslag og fotball-VM
På landslagssiden er også Puma på offensiven, og har sikret seg det serbiske fotballforbundet, som Umbro tidligere sponset. Tyskerne har også inngått en avtale med landslaget fra Senegal. Begge disse lagene er klare for fotball-VM i Russland til sommeren. I tillegg er Sveits også kvalifisert, som Puma sponser. Andre landslag som er i Pumas stall er Italia, Uruguay, Australia, Kamerun, Elfenbenkysten, Ghana og Tsjekkia.
Som kjent vurderer også Pumas største sponsorobjekt, Usain Bolt, en karriere som fotballspiller etter at han dukket opp på en todagers treningsøkt med Borussia Dortmund for en tid siden – tett fulgt av stort pressekorps.

Kalender

Annonse