Portland slår et slag for å få barn i aktivitet

Publisert: 27.04.2018 Forfatter: Morten Dahl
Portland slår et slag for å få barn i aktivitet
I AKTIVITET: En fornøyd Per Løkken foran 120 barn som lagde fuglekasser hos Portland torsdag. FOTO: MORTEN DAHL

120 barn fikk lage fuglekasse hos Portland torsdag. – Vi ønsker å bidra til å få flere barn i aktivitet, sier daglig leder i Portland, Per Løkken.

Det er første gang Portland gjør et slikt stunt overfor barnehagebarn i Lørenskog. Portland har sitt hovedkontor på Skårersletta i Lørenskog kommune, og at leverandøren inviterte alle barnehagene i kommunen til en aktivitetsdag hos seg, var derfor ikke unaturlig.

120 barn lagde fuglekasser
- Vi fikk nesten 100 prosent respons, og resultatet ser vi her i dag, sier Per Løkken, og peker utover 120 barn og noen barnehageansatte som lager fuglekasser i et telt. Utenfor står det et par vimpler med Kamik på, og inni teltet finner vi noen plakater med samme merkevare.
- Vi gjør dette sammen med Kamik. Vi har et genuint ønske om at barn skal komme seg ut og være i aktivitet, framfor å sitte med moblen eller Ipaden. «Step Outside» er slagordet til Kamik, og vi ønsker å tilrettelegge for aktivitet rett utenfor der folk bor, sier Løkken videre.
Det ligger ikke noe kommersielt bak arrangementet med barnehagene. De får ikke med seg noe klær eller sko, eller andre effekter. Det eneste de får med seg er den fuglekassa de selv lager.
- Den skal barna henge opp i nærheten av der de bor og følge med på fuglelivet i kassene i stedet for å sitte inne med mobilen, sier Portland-sjefen.
Da SPORT besøkte Kamik-teltet på Skårersletta var det full aktivitet med hamring og spikring for å få ferdig fuglekassene.

Et avbrekk
- Det er første gang vi gjør dette, og vi tror at dette er et avbrekk i en ganske rutinemessig barnehagehverdag. Vi mener at bransjen må gå foran for å få barn i aktivitet. Vi taper kampen mot elektronikk hvis vi ikke gjør slike tiltak, sier Løkken videre.


Kalender

Annonse