Patagonia hardt ut mot Trump

Publisert: 05.12.2017 Forfatter: Morten Dahl
Patagonia hardt ut mot Trump
KRITISERER TRUMP: Bears Ears Nasjonalpark består av noen svært spesielle klippeformasjoner. Nå ønsker Donald Trump å innskrenke nasjonalparken. Det har fått Patagonia til å reagere.

Flere av de store amerikanske sportsutstyrsselskapene har tatt til motmæle mot mye av det president Donald Trump har stått for. Nå er det Patagonia som har fått nok, og lot sin webside gå i svart forleden.

Med påskriften «Presidenten stjal landet ditt» over en svart bakgrunn på nettsiden, forteller det California-baserte outdoor-selskapet hva de mener om Donald Trump. Bakgrunnen for «aksjonen» var at Trump har annonsert at han ønsker å innskrenke områdene for to store nasjonalparker i USA.

Ulovlig?
Med påskriften «Presidenten stjal landet ditt» ønsker Patagonia å sette fokus på det de mener er galt med Trumps miljøpolitikk og få forbrukerne med seg på at Trumps politikk på området er uansvarlig. Patagonia mener at presidenten kan ha gjort noe ulovlig når han nå vil innskrenke områdene for de to store nasjonalparkene Bears Ears og Grand Staircase-Escalante National Monuments.
- Dette er den største eliminering av beskyttet område i Amerikas historie, heter det på websiden til Patagonia.
Ifølge Associated Press (AP) har Det Hvite Hus i en melding sagt at Trumps plan er å redusere områdene til de to nasjonalparkene i Utah. Det er første gang på 50 år at så skjer, ifølge pressebyrået.

Obama og Clinton
Noe av det siste Barack Obama gjorde før han måtte forlate det ovale rom var å etablere Bears Ears nasjonalpark i desember 2016. Parken vil ifølge Trumps forslag bli redusert med 85 prosent. Den andre nasjonalparken ble etablert under president Bill Clinton i 1986, og vil bli bli redusert med 1,9 millioner mål, ifølge AP


Kalender

Annonse