Olav Thon møtte Foot Locker-sjefen

Publisert: 03.01.2018 Forfatter: SPORT
Olav Thon møtte Foot Locker-sjefen
PERFEKT PLASSERING: Foot Lockers toppsjef, Richard Johnson, og Olav Thon foran Norges første Foot Locker-butikk på Arkaden som ligger på Karl Johans gate i Oslo. – Det er en vakker bygning, og plasseringen her på Karl Johan er perfekt, sier Johnson. FOTO: THON GRUPPEN

1. desember i fjor åpnet Foot Lockers første butikk i Norge. Ei uke senere møtte Foot Lockers toppsjef, Richard Johnson, utleier Olav Thon for å se butikken på Arkaden på Karl Johans gate. Det endte med nye joggesko for 94 år gamle Thon.

Foot Locker er en del av Foot Locker, Inc., som har mer enn 3300 butikker i Nord-Amerika, Europa, Australia og New Zealand. Kjeden selger sneakers, joggesko og sportsklær. Nå har de åpnet Norges første Foot Locker-butikk i Oslo.

Levende ungdomskultur
– Norge har en levende ungdomskultur og en sterk kultur for sneakers, og et av landene i Vest-Europa vi ikke var til stede i. Å ta Foot Locker til Norge er derfor en utrolig spennende mulighet for oss, sier Richard Johnson, CEO og styreformann i Foot Locker.

Thons første eiendom
Det som nå er
Arkaden i Karl Johans gate 5-7 var en viktig start for utleier Olav Thon.
– Dette er den første bygningen jeg kjøpte, i 1950, for 1,7 millioner kroner. Nå håper jeg dere får den samme suksessen med dette stedet som jeg har hatt, sier Olav Thon til Foot Locker-sjefen.
Den nye Foot Locker-butikken går over to plan, og er en del av Arkaden Shopping, som eies av Thon Eiendom. Kjøpesenteret har 2,5 millioner besøkende på sine 2750 kvadratmeter, og en omsetning på over 200 millioner kroner. Foot Locker-sjefen er svært fornøyd med beliggenheten.
– Det er en vakker bygning, og plasseringen her på Karl Johan er perfekt. Vi har tre innganger - to fra handlegaten Karl Johan og en fra Arkaden, og vi føler vi virkelig får vist frem produktene våre på en god måte, sier Johnson.
Olav Thon er veldig glad for å ha fått den amerikanske kjeden som leietaker, og har stor tro på deres fremtid i Norge.
– Jeg er imponert over grundigheten som Foot Locker legger ned i det å åpne en ny butikk. Jeg tror varene deres passer for det norske markedet, og jeg tror at Foot Locker i Norge kommer til å bli en stor suksess, forteller Thon.

TRO MOT KONSEPET: Foot Locker-butikken på Karl Johan i Oslo framstår som en hver annen Foot Locker-butikk. FOTO: MORTEN DAHL

Åpen for satsing

Foot Locker-sjefen er åpen for å utvide satsingen i Norge.
– Vi må først sørge for at denne første butikken går bra, og den har allerede fått en veldig god start. Målet videre er å ha flere butikker i Oslo-området. Så må vi finne balansen mellom antall butikker og kundegrunnlaget, sier Johnson.
Olav Thon endte selv opp som Foot Locker-kunde, da butikksjef Diana Dejic klarte å overbevise ham om å prøve et par nye joggesko.
– De var ikke bare fine, de var også kjempegode, sa en fornøyd Thon.

Kalender

Annonse