Ny start med Leki

Publisert: 28.06.2018 Forfatter: Morten Dahl
Ny start med Leki
TILBAKE MED LEKI: Ole Christian Stake (t.v.) har fått ansvaret for Leki i Norge igjen i sitt nye seslskap Premium Brands. Her er han sammen med Peter Storm Hanssen i selskapet. FOTO: MORTEN DAHL

Etter å ha sluttet i Best Sport mistet Ole Cristian Stake hjertebarnet Leki. Nå er han tilbake i manesjen med det tyske stavmerket med sitt nye selskap Premium Brands.

Premium Brands er vokst ut av House of Sensation, og Ole Cristian Stake deler mange av funksjonene som backoffice, kontor og lager med morselskapet.

Ny i teamet er Peter Storm Hanssen. Han kommer fra stillingen som smører for det sør-koreanske landslaget, og har lang fartstid fra langrennssporten.

Tett samarbeid
På tross av at Premium Brands og Sport Sensation er to juridisk uavhengige selskaper, så driftes dette i realiteten som et og vi tror at vi nå vil fremstå som en mer attraktiv partner for våre kunder, sier Stake og Eivind Brendsrud Andersen.

Sport Sensation distribuerer i dag Deuter, Ortovox, Garmont og Descente.

- I Premium Brands så er Micro sparkesykler den merkevaren med høyest omsetning, sammen med Lenz sokker og PBS Protection småvarer, men nå med Leki i porteføljen, så tror vi på høyere omsetning gjennom vinterhalvåret, sier Stake.

For ham er den tyske stavprodusenten helt spesiell. Han jobbet 12 år med Leki i Best Sport, og siden har Leki vært innom den Finske leverandøren NoName, men de har nå altså bedt ham om å ta over distribusjonen av Leki i Norge.
Micro sparkesykler utgjør hovedtyngen av omsetningen på om lag 22 millioner kroner. Men Stake har stor på Leki, og har en målsetning om at merkevaren skal bli nummer 2 på langrenn og nr 1 på alpint i Norge. Kjente løpere som blant andre Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger bruker allerede Leki staver, så Stake mener at grunnlaget for å bygge opp merkevaren er god.

Sparke-elsykler
Ole Cristian Stake har stor på at Micro sparkesykler kan bli ennå større, i og med at elektriske sparkesykler nå er blitt godkjent for bruk, og etterspørselen er i sterk vekst.


Kalender

Annonse