Ny sjef i Gresvig

Publisert: 12.11.2018 Forfatter: Birgitte Skjerven
Ny sjef i Gresvig

Lars Kristian Lindberg overtar i dag som administrerende direktør i Gresvig as. Lindberg erstatter Pål Heldrup Rasmussen, som går inn i konsernledelsen i eierselskapet O.N. Sunde as etter å ha ledet Gresvig i tre år.

–Varehandelen er i endring og Lars Kristian vil ha et spesielt fokus på både butikkeffektivitet og e-handel. Han har perfekt kompetanse for den fasen Gresvig er på vei inn i nå, sier styreleder Olav Nils Sunde i Gresvig.

Lars Kristian Lindberg har ti års erfaring fra REMA-systemet, sist som administrerende direktør for REMA Kategori og innkjøp.
– Jeg brenner for handel og ser frem til en fantastisk interessant jobb innen et nytt segment. Det har vært og vil være store endringer i markedet, men dette skaper også muligheter. Vi selger produkter mange er svært interessert i, meg selv inkludert, og det er ingenting som tyder på at interessen blir mindre. Så jeg gleder meg til å møte nye kolleger og komme i gang, sier Lindberg.

Over til eierselskapet

Samtidig som Lindberg tiltrer stillingen som administrerende direktør i Gresvig, går hans forgjenger Pål Heldrup Rasmussen over til stillingen som direktør for forretningsutvikling i Gresvigs eierselskap O.N. Sunde AS. Ansvaret hans i konsernledelsen vil omfatte overordnet forretningsutvikling i alle konsernets virksomheter i inn- og utland. Rasmussen har arbeidet i O.N. Sunde-konsernet siden 1998, blant annet som økonomidirektør.

Overgangen til konsernet har vært en del av en langtidsplan forteller Pål Rasmussen.
- Jeg har vært i O.N. Sunde-konsernet i rett under 20 år. De siste tre årene før jeg kom til Gresvig var jeg i Voice. Nå har jeg vært i Gresvig i tre år, så det har ligget i kortene at jeg skal tilbake til konsernet, sier Rasmussen.

 

Utfordrende år

Den avtroppende lederen mener han forlater et selskap som er godt rigget den videre driften. 2017 var et tøft år for Gresvig med tap av markedsandeler og tilbakegang i omsetning. Årsaken var i hovedsak at netthandelsløsningen ikke fungerte.
- 2017 var et utfordrende år. I februar viste det seg at it-plattformene vår ikke klarte å bære netthandelsløsningen, det tok lang tid å få på plass et godt system. Nå er det av det beste på markedet og noe vi er veldig stolte av, sier Rasmussen.
Rasmussen mener også det er positivt for Intersport og de to G-kjedene G-Sport og G-Max, at disse er rendyrket i eierforholdet som franchise og egeneiet. Det gjør det lettere å kunne rendyrke de ulike konseptene.
-Driftsmodellen er blitt enklere. Vi har rendyrket kjedene slik at Intersport blir mer rendyrket fagspesialistkjede, mens G-Sport/G-Max er fullsortimentskjeder. Det gir et godt utgangspunkt for å tjene penger, sier han.

Olav Nils Sunde, styreleder i Gresvig.Olav Nils Sunde har stor tro på at Gresvig skal komme godt ut av omstillingen.
–Gresvig er fortsatt i en krevende omstilling, men en ny og dyktig ledergruppe er på plass, kjedene er rendyrket og bedre posisjonert, og selskapet har i disse dager lansert nye netthandelsplattformer for kjedene. Jeg er veldig fornøyd med at vi også i fremtiden kan dra nytte av Påls erfaring og kompetanse her i konsernet, sier Olav Nils Sunde.

Kalender

Annonse