Norrøna klatrer på svensk leverandørtest

Publisert: 15.01.2018 Forfatter: Morten Dahl
Norrøna klatrer på svensk leverandørtest
BEST I SVERIGE: Norrøna er den beste norske leverandøren i Sportfacks leverandørtest, og havner på sjette-plass. ILLUSTRASJONSFOTO

Norske leverandører har sjelden gjort det godt på Sportfacks årlige leverandørtest. Men i år havner Norrøna på en god sjette-plass, opp fra 95.-plass året før. Sportfack melder om store endringer på listen denne gang, på grunn av at flere frittstående butikker har svart og deres svar har fått større betydning.

Sportfack fortsetter å presentere sin årlige leverandørtest. Her i Norge er testen inntil videre lagt død. Det er til dels store forandringer på Topp 100-listen over fjorårets beste leverandører hos våre naboer i øst. Norske Norrøna, som i 2016 havnet på 95.-plass, klatrer i år til en sjette-plass, mens Åre Skidfabrikk er helt ny – på toppen av listen.

Flere spesialistbutikker
Sportfack skriver at det er stor endring i hvem som svarer på testen nå. Tidligere var det kjedebutikker som tok seg bryet verd med å svare, men siden mer og mer av deres innkjøp foregår over kjedesentralene, får de frittstående butikkenes svar større betydning for listen. Et typisk eksempel på dette er vinneren Åre Skidfabrik, som har fått høye karakterer i flere år, men ikke nok svar til å kunne komme med på listen. I år har de altså fått dette, og klatrer rett inn på 1.plass.
Norske leverandører har aldri gjort det veldig sterkt på den svenske leverandørtesten, men Norrøna inntar en sjette-plass denne gang – opp fra 95.plass i 2016. Denne voldsomme klatringen må nok også tilskrives endringer på svarsiden. Fenix Outdoor innehar andre-plassen, mens Vans tar bronseplassen.

Andre norske
De andre norske merkevarene har problemer med å klatre vesentlig oppover på listen. Scand Trade klatrer imidlertid 20 plasser til en 24.-plass, mens neste norske på listen Nordic Active Brands, faller fra niende- til 45.-plass.

De andre norske på listen plasserer seg slik (med fjorårets plassering i parentes):

57. Helly Hansen (76)
73. Viking Footwear (72)
78. Wenaas Sport (84)
92. Aclima (91)
100. Bergans (46)

 

Kalender

Annonse