Nedgang i antall besøkende for OutDoor

Publisert: 22.07.2015 Forfatter: Morten Dahl
Nedgang i antall besøkende for OutDoor
POSITIV ATMOSFÆRE: Selv om det var en liten nedgang i antall besøkende på OutDoor-messen, var det en postiv atmosfære der. FOTO: OUTDOOR

OutDoor-messen i Friedrichshafen samlet 21.464 registrerte besøkende i sommer – det er en nedgang på om lag 500 besøkende fra året før. Men messen opplever en positiv atmosfære i outdoor-bransjen.

OutDoor-messen ble som vanlig avholdt i juli i tyske Friedrichshafen og selv om det var en nedgang i antall besøkede på om lag 500 i forhold til messen i 2014, er messearrangørene godt fornøyd med at messen opprettholder status som den viktigste arenaen for outdoor-bransjen.

Mer enn 21.460 besøkte messen denne gang, og de kom fra 81 land. Samtidig var det registrert mer enn 1000 journalister fra 29 land på messen, som ble arrangert for 22. gang.

 

- Positiv atmosfære

- Det var en svært god og positiv atmosfære på OutDoor denne gang. I en tid der konkurransen er tøffere enn på lenge, klarer utstillere og besøkende å vise at de jobber hardt med å ligge i forkant i forhold trender og introduksjon av nye produkter og sub-kategorier i et stadig hyppigere endret marked, sier generalsekretæren i European Outdoor Group (EOG), Mark Held. Flere av de som har uttalt seg i etterkant av messen er imponert over at den i år var så vital – ikke minst med tanke på de tøffe økonomiske tidene som følge av sterk dollarkurs.

Sjefen for messen, Stefan Reisinger, sier at messen framstår som en viktigere samlingsplass når industrien møter økonomiske utfordringer.

 

- Skjedd mye på 12 måneder

- Det er spennende tider for øyeblikket. I løpet av de siste 12 månedene har outdoor-industrien gjort mer enn på de siste 12 årene, sier konsernsjef i Mammut-gruppen, Rolf Schmid.

Årets OutDoor inneholdt to nye konseptendringer. Det ene var at messen startet på onsdag og ble avsluttet på lørdag, mens den andre var et nytt hall-konsept, som ifølge arrangøren begge falt i smak hos både utstillere og besøkende.

Ifølge OutDoors egen liste over utstillere var det fem utstillere fra Norge. Disse var Bergans, Devold, Real Turmat/Drytech, Helsport og Norrøna.

Kalender

Annonse