Mange svensker trener minst to ganger i uka

Publisert: 15.01.2018 Forfatter: Morten Dahl
Mange svensker trener minst to ganger i uka
BEGEVER SEG OFTE: Svenskene trener mye, minst 45 prosent av dem sier at de er i bevegelse mer enn to ganger i uka. Her er det noen som løper i Stockholm. ILLUSTRASJONSFOTO

Det er Sportfack som skriver at svenskene er et aktivt folk. Ifølge en undersøkelse gjennomført av den svenske sportskjeden Stadium og Sifo, trener minst 45 prosent av svenskene mer enn to ganger i uka.

Undersøkelsen som Sportfack skriver om, ble gjennomført i desember 2017. 45 prosent er et ganske høyt tall, til tross for at svenske medier skriver om at svenskene er late. Når dette er sagt viser det seg at gåturer er det som er mest populære treningsform, fulgt av styrketrening, løping, gruppetrening, sykkel, ballsporter og svømming.

Forskjell på menn og kvinner
Det er imidlertid ganske stor forskjell på hva menn og kvinner gjør av trening. Styrketrening og ballsporter er mye mer populært blant menn, mens kvinner i stedet deltar på gruppetreninger og går tur. Det er imidlertid liten forskjell på hvor mye menn og kvinner trener – de trener omtrent like mye, viser undersøkelsen. De aller fleste oppgir at de trener to til tre ganger i uka (30 prosent), og bare 11 prosent, sier at de aldri trener. For de som ikke er i aktivitet, så oppgir de fleste tidsmangel som årsak til at de ikke trener. Men det er også mange som rett og slett ikke liker å trene – hele 26 prosent. Det er bare 2 prosent som sier at de ikke trener fordi det er for dyrt.

Kalender

Annonse