Mange danske Intersport-butikker skifter kjede

Publisert: 06.06.2018 Forfatter: Morten Dahl
Mange danske Intersport-butikker skifter kjede
BLIR STØRST: 21 Intersport-butikker har gått til konkurrenten Sport 24, som nå blir Danmarks største sportskjede.

Mindre innflytelse og økte utgifter har fått 21 Intersport-butikker til å gå til konkurrenten Sport 24. Sport 24 blir dermed Danmarks største sportskjede.

Det er sportsbranchen.dk som skriver dette. Det danske sportsmarkedet er blitt mer aktuelt for Norge etter at XXL etablerte netthandelsløsning der, og den norske kjeden vurderer også om de skal gå inn med fysiske butikker hos våre naboer i sør.


Alvorlig mange
Nå har altså 21 butikkeiere i Intersport meldt overgang til konkurrenten Sport 24. For Intersport er tallet alvorlig da det utgjør en tredel av alle Intersport-butikker i Danmark. Sport 24 blir samtidig den største kjeden av sportsbutikker målt i omsetning. 1.oktober i år vil alle de 21 butikkene få nye Sport 24-fasader. Sport 24 har nå 25 butikker, 38 outlet-butikker og åtte business-avdelinger. I tillegg har de datterselskapet G-Sport Danmark, som server 90 Sportigan- og spesialbutikker over hele landet. Totalt har Sport 24 ansvar for 153 butikker i landet – og det er før de nye 21 butikkene kommer med i kjeden.

Dårligere betingelser
Det skal være dårligere økonomiske betingelser for Intersport-butikkene som gjør at de nå melder overgang til konkurrerende kjede. Intersports franchisetakere fikk for en tid tilbake en melding fra kjedekontoret om at de årlige utgiftene for å være med i kjeden nesten vil bli doblet. Samtdig innebar den nye avtalen mindre medbestemmelse for den enkelte butikkeier.

En av butikkeierne sier til sportsbranchen.dk at han har regnet ut at det vil koste ham en tredel mindre å være med i Sport 24 med de nye betingelsene fra Intersport. Han legger til at han vil få en bunnlinje som er 30 prosent bedre enn da han var med i Intersport. Butikkeieren mener også at det har vært manglende åpenhet fra Intersports side over lengre tid.

 

Kalender

Annonse