Lite gjenbruk for sportsutstyr

Publisert: 10.11.2017 Forfatter: Morten Dahl
Lite gjenbruk for sportsutstyr
GJENBRUK: Gjenbruk av sportsutstyr er i vinden, men det er få som ønsker å kjøpe slikt utstyr fra norske boder, ikke minst på grunn av usikkerhet rundt kvaliteten.

Svært mange mener at gjenbruk er viktig, men det på langt nær like mange som kunne tenkt seg å kjøpe brukt sportsutstyr.

Det går fram i en undersøkelse som Respons Analyse har gjennomført på oppdrag for Sparebank 1 og Norges Skiforbund Langrenn. 94 prosent i spørreundersøkelsen mener at gjenbruk er viktig, men at 31 prosent av de spurte svarer at de er usikre på om kvaliteten på brukt sportsustyr er god nok. Det er hele 32 prosent som sier at de heller foretrekker nytt framfor brukt utstyr, viser undersøkelsen videre.

50 % har utstyr i boden for salg
Gjenbruk er i vinden for tiden. Til og med seriøse leverandører i norsk sportsbransje satser på gjenbruk og salg av brukt utstyr. Men det skorter likevel på nordmenns vilje til å kjøpe og selge brukt sportsutstyr, ifølge undersøkelsen. Dette til tross: 80 prosent oppgir at de av og til kjøper brukt.
Undersøkelsen viser videre at nærmere 40 prosent av de spurte opplyser at de har brukt Facebook, Instagram eller Snapchat til å selge eller kjøpe brukt det siste året.
Bare en av fire oppgir at de har kjøpt brukt sportsutstyr, og kun 17 prosent oppgir at de har solgt slikt utstyr i løpet av det siste året. Videre sier halvparten at de har sportsutstyr i boden som de kunne ha solgt.
- Gjenbruk er en av de sterkeste forbrukertrendene i ser, og det preger folks syn på produkter, sier professor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole i en kommentar til undersøkelsen.


Kalender

Annonse