Leverandørtesten er lagt død

Publisert: 26.10.2017 Forfatter: SPORT
Leverandørtesten er lagt død
SLUTT: Det blir ikke noe mer Leverandørtest i SPORT. Styret i Norspo AS mener at den ikke treffer presist nok, og ikke har relevans for leverandørene. FOTO: SPORT

Det blir ikke noe leverandørtest i år, en test som har vært gjennomført i 16 år. Styret i Norspo AS har engasjert seg i saken, og mener at testen ikke treffer presist nok og at den derfor ikke har relevans for leverandørene.

 - Leverandørtesten har vært SPORTs mest leste artikler opp gjennom årene. Det viser de to leserundersøkelsene vi har gjennomført mens testen har vært fast inventar i nr 8-utgaven av bladet. Men hvis ikke testen er relevant lenger må vi derfor legge den død, sier redaktør Morten Dahl i SPORT.
Han har forståelse for at testen oppfattes som irrelevant for noen leverandører og at den derfor kan falle uheldig ut for disse. Det er spesielt leverandører og distributører med flere merkevarer som mener at det er vanskelig å måle selskapet på alle de ulike merkevarene. Disse merkevarene kan være svært ulike, og kriteriene som ligger til grunn for Leverandørtesten kan derfor ikke brukes for alle merkevarene hos en leverandør/distributør.
 
Ikke nådd de viktige personene
Testen har også hatt en svakhet ved at den ikke har nådd ut til de viktigste personene i kjedene og butikkene, selv om svarprosenten har ligget på rundt 20 prosent hvert år siden testen startet opp. Det har også vært gjennomført en endring underveis, og det var at et kriterium ble fjernet og de gjenværende kriteriene ble vektet. Slik var det ikke de første årene testen ble gjennomført.

 


Kalender

Annonse