Knyter seg selv

Publisert: 17.01.2019 Forfatter: Birgitte Skjerven
Knyter seg selv
Michael Donaghu, toppsjefen for innovasjon hos Nike, under lanseringen av den nye teknologien. Foto: Nike

Det spesielle med de nye basketskoene fra Nike, bortsett fra prisen på like under 3.000 kroner, er at de snøres ved hjelp av en app på smarttelefonen.

Det spesielle med de nye basketskoene fra Nike, bortsett fra prisen på like under 3.000 kroner, er at de snøres ved hjelp av en app på smarttelefonen.
Systemet kalles FitAdapt, og gjør det mulig for brukeren å tilpasse skoen til en perfekt passform.
Modellen som Nike har kalt Adapt BB, har en innebygde sensorer og en egen motor som jobber sammen for å føle seg frem til hvor hardt skoen skal strammes rundt akkurat din fot.

Justerer underveis

Nike forteller at skoene skal kunne styres til å løsne seg litt under en eventuell «timeout» og gi føttene dine mer rom, før de strammer seg igjen i det du fortsetter aktiviteten din. Denne automatikken skal kunne overstyres eller tvinges ved å skifte mellom en rekke forhåndsprogrammerte innstillinger enten via en app på telefonen din eller en knapp i skosålen.

Intelligente sko

Med tiden skal skoene bli enda smartere enn i dag. Nike vil naturligvis utvikle støtte for fastvareoppdateringer gjennom telefonen din, men det vil også bli støtte for QI-lading, slik at de kan lades via en plate du setter dem på.

Bare starten

Adapt BB-skoene er i første omgang tilgjengelig for de amerikanske NBA basketspillere, men vil komme på markedet 16. februar. Nike forteller at FitAdapt-teknologien som benyttes i skoene også vil bli tatt i bruk i andre produkter fra selskapet fremover og i langt større volum. I hva og på hvilken måte har vi ikke fått vite, enda.

Kalender

Annonse