Klart for spesialtilpassede løpesko fra adidas

Publisert: 19.10.2017 Forfatter: Morten Dahl
Klart for spesialtilpassede løpesko fra adidas
KLART FOR SPESIALTILPASSEDE SKO: London og Paris er først ut av seks storbyer når adidas nå lanserer sine spesialtilpassede løpesko fra Speedfactory-fabrikken i Tyskland. FOTO: OCHSLER

Seks byer, deriblant Paris og London, er med når adidas nå lanserer «adidas made for» (AM4) – som er spesialtilpassede løpesko. Skoene produseres ved den automatiserte fabrikken Speedfactory i Tyskland.

Skoene som er spesialtilpasset av og for ulike kunder, er blitt til ved å bruke tilbakemeldingene som er kommet inn fra løpe-miljøer som er knyttet opp mot adidas i seks byer – som altså omfatter Paris og London. Skoene kan bli tilpasset de ulike løpemiljøene, og den første serien av sko vil bli lansert i London denne uka, og i Paris uka etter. Tidlig neste år vil de spesialtilpassede skoene være klare for de fire andre byene, som er er New York, Los Angeles, Tokyo og Shanghai.

Har gått raskt
adidas forklarer at AM4-prosjektet er i tråd med målene om å raskt produsere spesialtilpassede sko for individuelle krav på et senere tidspunkt.
adidas’ Speedfactory startet som en pilotprosjekt desember 2015, og det tok om lag 10 måneder å få ferdig 500 adidas Futurecract MFG (Made for Germany)-sko. Pilotfabrikken ble så demontert og ble byttet ut med en større fabrikk i nærheten. Selskapet hadde allerede startet arbeidet med den nye fabrikken mens pilotfabrikken fortsatt var i drift, og de nye produksjonslokalene sto ferdig i september 2016. Og i løpet av sommeren startet produksjonen av spesialtilpassede løpesko. Speedfactory-fabrikken er helautomatisert og gjør at adidas kan produsere skoene lag for lag, og legge til struktur hvor det er nødvendig for å hindre avfall og bli mer fleksible i forhold til form og kapasitet for de 500.000 par skoene som blir produsert i tyske Ansbach og i amerikanske Atlanta, hvor den andre Speedfactory-fabrikken er etablert. Fabrikken i Ansbach sysselsetter 160 mennesker, men disse er ansatt av samarbeidspartneren Ochsler, som driver fabrikken i Tyskland og som også vil stå bak fabrikken i Atlanta.

Kalender

Annonse