Kjus fikk pris for bærekraft

Publisert: 12.12.2017 Forfatter: Morten Dahl
Kjus fikk pris for bærekraft
VANT PRIS: Klesmerket Kjus har fått bærekraftpris. ILLUSTRASJONSFOTO

Kjus – det sveitsiske sportsmerket som drives og eies av Lasse Kjus blant andre – er blitt hedret for sitt bærekraft-arbeid.

Det er organisasjonen Fair Wear Foundation (FWF) som for tredje året på rad mener at Kjus er best på bærekraft. Kjus blir hedret for sin jobb med å etablere rettferdige arbeidsforhold gjennom hele sin verdi- og produksjonskjede.

Store framskritt
I begrunnelsen fra juryen i FWF heter det blant annet at Kjus scorer best på flere indikatorer og har gjort store framskritt i sitt bærekraft-arbeidet. Det er FWF egne medlemmer som kan vinne prisen for beste bærekraftsbedrift, og FFW har nå 80 medlemsbedrifter fra hele Europa. Ifølge organisasjonen sørger Kjus blant annet for at arbeiderne for minimumslønn, har fagforeningsfrihet og at arbeiderne har mulighet til å klage på dårlige arbeidsforhold.

120 merkevarer
FWF jobber på flere fronter, blant annet med selskaper, merkevarer, fabrikker, fagforeninger, frivillige organisasjoner (NGO’er) og noen ganger myndigheter for å befeste og bedre arbeidsforholdene i 11 produksjonsland i Østen, Europa og Afrika. De 80 medlemsbedriftene representerer mer enn 120 merkevarer.

Kalender

Annonse