Kinesere boikotter Canada Goose

Publisert: 13.12.2018
Kinesere boikotter Canada Goose
Kinesere boikotter Canada Goose etter canadisk Huawei-pågripelse. Foto: Canada Goose.

To canadiere er pågrepet i Kina, og kinesere boikotter den canadiske dunjakkeprodusenten Canada Goose, etter Canadas pågripelse av Huaweis finansdirektør tidligere denne uken, melder nrk.no.

Det er økende spenning mellom Kina og Canada etter arrestasjonen av den kinesiske telefonprodusenten Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou i Vancouver 1. desember.

Meng ble arrestert på ordre fra USA, og anklages for bedrageri og for å ha brutt sanksjonene mot Iran.
Det går ut over luksusjakkemerket Canada Goose, som kinesere nå boikotter, ifølge The Guardian.

Oppfordringer om boikott begynte først å spre seg på det kinesiske sosiale mediet Weibo, før det senere har blitt gjengitt i kinesiske statlige medier.

Ikke for alle

Klesmerket er i ferd med å etablere seg i landet, og skal åpne sin første butikk i Beijing de kommende ukene. Men siden arrestasjonen av Huawei-direktør Meng, har aksjekursen til selskapet gått ned med nesten 20 prosent.
BBC skriver at boikotten likevel ikke er for den gjengse kineser, siden de canadiske dunjakkene er ganske så dyre.

Flere canadiske selskaper har etablert seg i Kina de siste årene. Men det er altså Canada Goose denne konflikten først går utover.
Boikott er ikke uvanlig blant kinesiske forbrukere. Sist gikk det utover det italienske luksusmerket Dolce & Gabbana, som ble beskyldt for å misbruke kinesisk kultur i en kampanje.

Kalender

Annonse