Kaggestad slutter i Columbia

Publisert: 16.04.2018 Forfatter: Morten Dahl
Kaggestad slutter i Columbia
VELGER NY VEI: Martin Kaggestad går fra sportsbransjen og Columbia Sportswear til Modum Næringsråd. FOTO: MORTEN DAHL

Martin Kaggestad slutter i Columbia Sportswear Norge og forlater sportsbransjen etter 25 år. Nå skal han lede Modum Næringsråd – det skjer fra 1. august i år.

Martin Kaggestad (47) har lang fartstid fra norsk og internasjonal sportsbransje, og startet sin yrkeskarriere i Nike ved deres Stockholm-kontor i 1995. Her jobbet han spesielt mot Øst-Europa og Midt-Østen i ulike roller, et fokus han hadde også etter at Stockholmskontoret ble nedlagt og flyttet til Nederland.

Gikk til adidas og så Bergans
Han jobbet i Nike helt fram til 2002 da han begynte hos «konkurrenten» adidas, og flyttet til Gjøvik. Her var han trade marketing manager inntil han begynte i Bergans i 2006 som salgssjef for detalj. Det var først i 2012 han ble salgssjef for Norge for Columbia Sportswear etter at merkevaren etablerte eget datterselskap i Norge. Etter et par år ble han country manager for Norden, en stilling han fortsatt har – inntil han slutter og starter som leder av Modum Næringsråd 1. august.
- Jeg følte at tiden var inne for å gjøre noe nytt nå. Det har vært svært lærerike og spennende år i sportsbransjen og med Columbia, men kombinasjonen store utfordringer og mye reising gjorde at jeg ble nysjerrig på denne jobben utenfor sportsbransjen, sier Kaggestad til SPORT.

Sønn av Johan
Martin Kaggestad er sønn av Johan Kaggestad, som i sin bragte Nike til Norge. Det var kanskje ikke derfor så unaturlig at junior hadde sin første sommerjobb på Nike-lageret og etter statviterutdannelse med økonomi som bifag fra USA, fikk jobb ved Nikes Stockholmskontor i 1995.
Martin Kaggestad er gift og har en sønn. Han er bosatt på Vikersund i Modum.


Kalender

Annonse