- Jeg og styret ble ikke enige

Publisert: 16.04.2018 Forfatter: Morten Dahl
- Jeg og styret ble ikke enige
UENIG MED STYRET: Adm. dir. Leif Holst-Liæker og styret ble ikke enige om veien videre for Bergans. Det førte til at at Holst-Liæker trakk seg fra stillingen sist fredag. FOTO: MORTEN DAHL

- Det har vært diskusjoner om den videre strategien det siste halve året. Vi kom dessverre ikke til enighet, og da var eneste naturlige løsning at jeg går av som adm. dir. i Bergans. Det sier Leif Holst-Liæker, som fredag gikk fra stillingen.

Leif Holst-Liæker kom til Bergans i desember 2015 og tok over etter Ragnar Jensen, som gikk av som adm. dir. for å bli pensjonist. Jensen har imidlertid fortsatt å sitte styret som en av hovedeierne i selskapet.

Ønsket ikke å forlate Bergans
- Uenigheten om strategien for Bergans har vart i noen måneder og bygd seg opp over tid. Når eierne, styret og jeg som adm. dir. ikke klarte å komme til enighet om veien videre, er det eneste logiske at jeg går fra stillingen, sier Holst-Liæker til SPORT. Han understreker at han ikke hadde noe ønske om å forlate Bergans, men at når uenigheten ikke lot seg løse, var det riktig løsning det som nå er valgt.
- Sånn er livet noen ganger, sier Holst-Liæker, og legger til at han og styret var «enige om at de var uenige». Han mener at daglig leder og styre må være samkjørte.
Bergans hadde negative tall da Holst-Liæker kom inn i selskapet, og 2016 og tidvis 2017 ble brukt til å omstrukturere og rydde opp i selskapet, særlig i distribusjonen. I fjor tjente selskapet penger igjen.

- Stolt over mye
- Jeg er stolt over å ha fått til mye, blant annet hvordan vi har klart å tydeliggjøre merkevaren, hvordan vi har satset og tatt en posisjon på bærekraft og en tydeligere profil i butikkene – både med shop-in-shop-løsninger og i egne brand stores, som det nå kommer flere av.
Sist uke åpnet Bergans sin første brand store i Ski Storsenter. Holst-Liæker var også sentral da Bergans åpnet sin flagship-butikk ved Rådhuset i Oslo.
Leif Holst-Liæker har ingen ny jobb å gå til, og skal nå bruke den nærmeste tiden til å trene, slappe av og prioritere familien.
- Jeg har bestemt meg for å være veldig åpen når jeg nå skal finne ut av hva jeg skal gjøre videre. Jeg har blitt veldig glad i sportsbransjen og tror det står foran noen veldig spennende år, spesielt med tanken på de store endringene som skjer i bransjen nå, sier Holst-Liæker.

Sentrale bransjeverv
Siden han kom inn i bransjen, har Holst-Liæker hatt sentrale verv i bransjens organisasjoner, og er for tiden styreleder i Norspo AS. Dette er et verv som han nå må si fra seg.
Før Leif Holst-Liæker kom til Bergans jobbet han også med sport i Bertel O. Steen-systemet. Det var daværende styreleder Martin Kössler som ansatte Holst-Liæker i 2015. Ny styreleder, Stein Erik Bjørnsen, kom inn sommeren i 2017.

- Udramatisk
 SPORT har forsøkt å komme i kontakt med kommunikasjonssjef Anders Sten Nessem i Bergans for en kommentar til det som har skjedd. Det har ikke lykkes å få kontakt med ham, men han sier til E24 at det som nå har skjedd er helt udramatisk og at Holst Liæker og Bergans skilles som gode venner.
- Det ble enighet mellom styret og administrerende direktør Holst-Liæker fredag om at man ikke var enige om veien videre og da valgte man å avslutte arbeidsforholdet, sier han til E24.
Etter det SPORT kjenner til er det Jan Tore Jensen som blir konstituert som adm. dir. inntil videre.

 


Kalender

Annonse