Inspirerer unge ledere i idretten

Publisert: 07.10.2018
Inspirerer unge ledere i idretten
Marit Bjørgen delte sine erfaringer fra scenen for å inspirere de 150 unge lovende som stilte opp på konferansen "Ta Plass". Foto: Alexander Eriksson / Norges Idrettsforbund.

Marit Bjørgen var en av mange ildsjeler som kom på konferansen «Ta Plass», for å inspirere unge ledere til å våge mer.

Fredag 5. oktober samlet Norges Idrettsforbund, Landsrådet for Norges Barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU), og Norsk Tipping over 150 unge ledere fra organisasjonslivet og idretten til konferansen «Ta plass» på Ullevaal Stadion. Marit Bjørgen delte av sine erfaringer for å inspirere de unge.

Konferansen «Ta Plass» er et felles initiativ mellom de tre arrangørene, hvor målsetningen er å gi unge ledere i frivilligheten og idretten flere verktøy i møte med de mange utfordringene de står ovenfor i hverdagen.
- Ungt lederskap er utrolig viktig for å sikre fremtiden til idretten. Da er det også viktig at vi tar grep fra sentralt hold for å gi unge tillitsvalgte de verktøyene og selvtilliten de trenger for å utvikle seg selv, og idretten som helhet, sier Sondre Sande Gullord, styremedlem i Norges Idrettsforbund.

LNU ser det også nødvendig å ta grep for å satse på ungt lederskap. Tidligere denne uken lanserte LNU rapporten «Ung Frivillighet 2018». Den viser at samtidig som barne- og ungdomsorganisasjonene opplever vekst, møter organisasjonene flere strukturelle utfordringer som hindrer dem fra å nå sitt fulle potensial. Byråkratiske støtteordninger og kompliserte regelverk binder opp ressurser som kunne vært brukt til å skape aktivitet lokalt.
- Alt for ofte ser vi at gløden og lidenskapen hos unge talenter og ledere slukker midtveis i en prosjektrapport eller at aktiviteter møter stengte dører hos en byråkrat som ikke kan leie ut offentlige lokaler som står tomme i helgene, sier Rode Margrete Hegstad, styreleder i LNU.

 

Ber kulturministeren om hjelp

Konferansen er et godt eksempel på hva frivilligheten og idrett kan få til sammen, men det finnes fremdeles grunnleggende utfordringer som går på bekostning av lokal aktivitet. For å løse dette trenger vi også politikerne med på laget, sier Hegstad og Gullord.

Organisasjonene håper nå at kulturministeren kommer med målrettede og forenklende tiltak i frivillighetsmeldingen, som legges frem i desember.


Kalender

Annonse