Høyres programkomite legger søndagsåpne butikker død

Publisert: 08.09.2016 Forfatter: Morten Dahl
Høyres programkomite legger søndagsåpne butikker død
AVGJORT?: Høyres programkomite ønsker ikke søndagsåpne butikker. Dermed kan slaget om butikker åpne på søndager være avgjort. ILLUSTRASJONSFOTO

Er slaget om søndagsåpne butikker nå endelig over? Høyres programkomite, som la fram sine forslag onsdag, nevner ikke søndagsåpne butikker med ett ord. Det kan bety kroken på døra for en av Regjeringens kjepphester.

 
IKKE MYE TID: -Vi ikke brukt så mye tid på diskutere søndagsåpne butikker i programkomiteen. sa Torbjørn Røe Isaksen til NRK onsdag etter fremleggelsen.
Sportsbransjen AS er en av aktørene som siden den blå-blå regjeringen kom til makten har kjempet imot forslaget om et mulig frislipp av søndagsåpne butikker. Men paraplyorganisasjonen har ikke stått alene. Både NHO, Virke, miljøvernorganisasjoner, idrettsbevegelsen og et flertall av befolkingen har vært og er imot søndagsåpne butikker.

Sluttstrek?

Det resulterte først i at daværende kulturminister Torhild Widvey måtte legge saken bort, mens etterfølgeren Linda Hofstad Helleland la saken i en skuff, og skulle kanskje komme tilbake til saken. Nå kan den endelig sluttstreken være satt ettersom Høyres programkomite ikke nevner søndagsåpne butikker med ett ord i sine forslag som komiteen la fram onsdag.
– For å være helt ærlig har vi ikke brukt så mye tid på diskutere det i programkomiteen. Det er ikke et forsøk på å snu Høyres politikk, sa Torbjørn Røe Isaksen til NRK onsdag etter fremleggelsen. Han sier at saken ikke er spesielt viktig for Høyre.
– Det har vært en av Høyres saker, men aldri vært en av de viktigste sakene for Høyre, fortsetter Isaksen.

Kan likevel komme opp igjen

Det som kan sette kjepper i hjulet for en endelig gravlegging av forslaget er at FrP trumfer igjen dette ved neste års valgkamp og arbeider videre for saken dersom det fortsatt skulle bli blå-blått flertall. Og at Høyre på sitt landsmøte til våren tar saken opp nytt og det blir en debatt der om temaet. For Høyres programkomites forslag er bare et diskusjonsgrunnlag fram mot landsmøtet – ikke et politisk vedtak.

Kalender

Annonse