Helly Hansen får nye eiere

Publisert: 11.05.2018 Forfatter: SPORT
Helly Hansen får nye eiere
KJØPT OPP: Helly Hansen er blitt kjøpt opp av et canadisk selskap - Canadian Tire.

Bare dager etter at vi skrev om Helly Hansens gode resulater for 2017, kommer nå meldingen om at selskapet Canadian Tire har betalt om lag 6 milliarder kroner for å kjøpe den norske merkevaren.

Canadian Tire, som er et canadisk selskap som selger alt fra maskinvarer og kjøkkenutstyr til leker, mat og klær (inklusiv Helly Hansens kjente parkas), kjøper den norske merkevaren fra Ontario Teachers’ pensjonsfond. Fondet kjøpte Helly Hansen i 2012, etter tidligere å ha vært eid av Investcorp og Altor Equity Partners.

Bygd opp
I en 
pressemelding fra Ontario Teachers uttaler direktør Jo Taylor at selskapet de siste seks årene har jobbet proaktivt med Helly Hansen-teamet for å bygge et sterkt finansielt og strategisk fotfeste. 

– Selskapets utmerkede finansielle prestasjon, drevet av en markedsledende posisjon i dets kjernekategorier, er et testamente til suksessen til dette partnerskapet, skriver Taylor i pressemeldingen.
Kanadiske Paul Stoneham er nåværende direktør i Helly Hansen. I en pressemelding sier han at han «som kanadier er spesielt stolt av å kunne si at Canadian Tire nå er Helly Hansens nye hjem». 
Helly Hansens nåværende direktør, Paul Stoneham, er selv canadisk, og er stolt over å kunne si at Canadian Tire nå er selskapets «nye hjem».
– Canadian Tire gir oss den ideelle plattformen for å ytterligere aksellerere veksten og også styrke vårt kanadiske nærvær. Dette er en flott mulighet for Helly Hansen og teamet vårt, sier han i en pressemelding. 
NY EIER: Canadian Tire er Helly Hansens nye eier.

Har betalt 6 milliarder kroner
Canadian Tire har altså betalt 985 millioner canadiske dollar – eller om lag 6 milliarder norske kroner – for Helly Hansen. Det er det Reuters som melder.
– Med våre muligheter, og Helly Hansens internasjonale gode merkevare og ledelse ser vi en enorm mulighet for Canadian Tire og Helly Hansen, både internasjonalt og i Canada, sier sjef i Canadian Tire, Stephen Wetmore til Reuters.


Kalender

Annonse