Grenshandelen fortsetter å øke

Publisert: 05.06.2018 Forfatter: SPORT
Grenshandelen fortsetter å øke
ØKER: Grensehandelen fortsetter å øke, ifølge tall fra Sveige. FOTO: SPORT

Handel er som kjent den vanligste årsaken til at nordmenn besøker Sverige. Nå viser nye tall fra Sverige at det ikke bare er dagligvarer, men at også suget etter mer "sjeldne varer" øker.

Det er Sportfack som skriver dette. Ifølge Svensk Handel la norske besøkende igjen 25,6 milliarder svenske kroner i svenske butikker i 2017, og det ble foretatt mer enn 13,7 millioner reiser til Sveige.
Med andre ord fortsetter grensehandelen å slå nye rekorder. Handelen er ifølge Svensk Handel i første rekke konsentrert til Charlottenberg Shoppingcenter, Nordby Shoppingcenter och Töcksfors Shoppingcenter.

Ikke bare dagligvarer
Tidligere har nordmenns fokus primært vært mot dagligvarer, men i dag skjer det store invensteringer og satsinger mot det som går under mer «sjeldne varer», ifølge Thon Property, som eier flere kjøpesentra langs grensen. I denne kategorien finner vi blant annet sport.
Det er ikke bare høyere priser i Norge som gjør det billigere å handle i Sverige. Visse varer som er belagt med toll og skatter, som ikke finnes i Sverige, er også en sterk medvirkende årsak til økt handel, skriver Sportfack. De største prisforskjellene mellom Norge og Sverige finner på tobakk, alkohol, meierivarer, godteri, apotek- og helsekostprodukter.


Kalender

Annonse