Godværet søndag årsak til nedgang?

Publisert: 28.08.2015 Forfatter: Morten Dahl
Godværet søndag årsak til nedgang?
FÆRRE PÅ MESSE: Søndagens fine sommervær kan være en mulig årsak til at Norspomessen hadde færre besøkende på åpningsdagen. FOTO: MORTEN DAHL

Med 213 færre besøkende på årets sommer Norspomesse sammenliknet med tilsvarende messe i fjor, endte det totale besøkstallet på 1187. Mulig kan tilbakegangen skyldes det svært gode sommerværet som var på messens første dag – søndag.

Østlandet og Norge har ikke vært overøst med solrike og varme sommersøndager, men søndag 23. august var kanskje den første søndagen i år hvor sommeren virkelig slo til på ukens helligdag.

 

Ned 200 på en dag

Det kan ha hatt sitt å si for besøkstallet på Norspomessen denne gang. I fjor var det 678 besøkende på Norspomessens åpningsdag. I år var dette falt ned til 453. De to andre dagene var det relativt likt besøk som fjorårets messe – da totaltallet endte på 1300. I år ble totaltallet 1187, som altså er 213 færre. Gapet skyldes det dårlige besøkstallet på søndagen.

Man velt aldri hvorfor den ene besøksdagen faller bedre eller dårligere ut enn den andre – også når man sammenlikner med årets messe med fjorårets. Men siden de to andre dagene var jevngode med tilsvarende dager på messen i fjor, kan det tyde på at været har spilt inn på søndagen denne gang. Uansett hva årsaken kan være, så var det 225 færre besøkende på Norspomessen søndag denne gang sammenliknet med samme dag i fjor.

 

Kalender

Annonse