Vi vil handle mer sportsutstyr i 2020

Publisert: 17.09.2019 Forfatter: Birgitte S. Skjerven
Vi vil handle mer sportsutstyr i 2020
PROGNOSE: Virkes sjeføkonom Lars E. Haartveit la fram Virkes konjunktur rapport mandag.

Vi vil antagelig få mer å handle for til neste år, viser Virkes prognoser. For dette året ser ut til å ende med en verdivekst på -1 prosent for sportsbransjen. Detaljhandelen totalt sett vil gjøre det bedre og forventes å få en vekst på 2,5 prosent i år, viser prognoser fra Virke.

Ifølge deres konjunktrapport som de la frem 17. september, skyldes den forventede omsetningsveksten, først og fremst et betydelig fall i strømprisene. For selv om styringsrenten skulle heves, vil det ikke være så mye at det tar knekken på forbruksveksten.

-Strømprisene går ned og renteutgiftene går litt opp, men renten går ikke så mye opp at vi ikke får mer penger mellom hendene etter at renteutgiftene er betalt, sier Lars E. Haartveit, sjeføkonom og direktør i Virke.

Beregninger fra Virke viser at sportsbransjen vil ha en verdivekst fra -1 prosent i 2019 til 3 prosent i 2020. Detaljhandlene i alt er anslått til å få en vekst i år på 2,5 prosent til 3 prosents verdivekst i 2020.

Det er høy turbulens i sportsbransjen

Gresvig omprofilerer og restrukturerer samtidig som nyetableringer i bransjen fortsetter. Det er en tydelig omveltning på gang, på hvilket nivå og når dette vil stabilisere sier ikke Virkes prognoser noe om.
Men det er tydelig at lavprissegmentet fremdeles er i vekst, siste nyetablering i bransjen er inntoget av den svenske kjeden Stadium som åpner sin Stadium Outlet i Kristiansand  når i høst.

Lars E. Haartveit på peker at disse nyetableringene har drevet veksten opp, samtidig som vi ser at nisjekjeder gjør det bra og at direktesalg fra leverandørene øker.

Netthandel øker jo også kraftig!

Det som er positivt for alle aktørene i sportsbransjen er at den fortsatt har trendene på sin side – sporty er trendy.

Kalender

Annonse