Flertall for å skrote momsfritaket

Publisert: 06.06.2018 Forfatter: Morten Dahl
Flertall for å skrote momsfritaket
FLERTALL: Det er nå flertall på Stortinget å få fjernet momsfritaket på 350 kroner fra utenlandske netthandelssteder. Sportsbransjen er fornøyd.

I dag meldes det at et flertall i Stortingets finanskomite går inn for å utrede og skrote momsfritaket på varer under 350 kroner bestilt fra utlandet. - Endelig ser det ut til at regjeringspartiene tar til fornuft ved å gi detaljhandelen like konkurransevilkår som utenlandske nettaktører.

Det sier adm. dir. i Norsk Sportsbransjeforening, Trond Evald Hansen. Bransjeforeningen har i flere år kjempet en kamp sammen med flere interesseorganisasjoner om å få fjernet det urettferdige momsfritaket som utenlandske nettaktører har hatt til norske forbrukere. 

Ved begge de to siste stortingsvalgene har bransjeorganisasjonen jobbet aktivt mot politikerne for å få endret momsfritaksgrensen. Momsfritak for varer under 350 kroner bestilt fra utlandet ble innført av den blåblå regjeringen, som egentlig ville at grensen skulle være 500 kroner.

Press
Etter press fra flere aktører, blant annet sportsbransjen, Virke, NHO og LO, fikk Venstre redusert grensen til 350 kroner som en slags «mellomløsning». Nå er det altså et flertall i finanskomiteen om å vurdere å skrote momsfritaksgrensen helt. KrFs forslag om å få utredet grensen har fått støtte av Ap, SV og Sp. Aps fraksjonsleder i komiteen, Rigmor Aasrud, sier til E24.no at partiet kommer til å legge fram et forslag om å få fjernet ordningen uten utredning.

-Trengs ikke å utredes
– Jeg forstår egentlig ikke at dette trengs å utredes i det hele tatt. Momsfritaket er og har alltid vært håpløst. Det er ingen annen forklaring en misforstått populisme som forklarer hvorfor utenlandske aktører skal slippe moms på varer som norsk handel skal måtte betale. Det er i praksis subsidiering av utenlandske arbeidsplasser, sier Hansen.

 

Hansen sier at sportsbransjen er for fri handel med utlandet, men at konkurransen må være rettferdig.
- Norsk sportsfaghandel skal selvsagt konkurrere med utenlandske aktører, men slik det er i dag er konkurransen urettferdig når handel i Norge skal belastes med mva mens utenlandske aktører slipper, sier Trond Evald Hansen avslutningsvis.

 

 

Kalender

Annonse