Fischers gullrush

Publisert: 03.03.2015 Forfatter: MORTEN DAHL
Fischers gullrush
GULL MED FISCHER: Therese Johaug var en av mange gullvinnere i Falun-VM som brukte Fischer ski og støvler. Hun ble den VM-dronninga under årets VM.

Det var ikke bare Norge som sanket mange medaljer under ski-VM i Falun. Fischer ski stakk av med hele 87 av totalt 117 medaljer under mesterskapet. I tillegg var det også flest utøvere på pallen som brukte skistøvlene til den østerrikske fabrikken.

Det betød at 74 prosent av alle medaljevinnerne i Falun brukte Fischer-ski. 29 av dem var gullmedaljører, av totalt 39 oppnåelige. På VMs avslutningsøvelse – 50 km – ble pallen tapetsert av utøvere på Fischer-ski, viser oppsummeringen fra den østerrikske skifabrikken.

 

Profilerte utøvere

Alle de tre store norske utøverne – Petter Northug, Therese Johaug og Marit Bjørgen - bruker alle Fischer-ski, og det samme gjør svenskenes sterkeste kort – Charlotte Kalla og Johan Olsson.

Totalt ble det altså delt ut 117 medaljer av ulik valør under ski-VM i Falun. Av disse tok altså Fischer-utøvere 87 medaljer. Madshus kommer på en god andreplass med totalt åtte medaljer, hvorav fire var gull. Fluege.de inntar en tredjeplass grunnet sin sterke posisjon i Mellom-Europa på hopp og tok også fire gull og fem medaljer til sammen. Rossignol og Salomon tok en gullmedalje hver.

 

Sterk også på støvler

På skistøvler var det også flest medaljesankere som brukte Fischer, viser oppstillingen fra den østerrikske produsenten. Totalt tok utøvere med Fischer-støvler 38 av 84 mulige medaljer, og desidert flest gullmedaljer med 16. Alpina kunne notere seg for 19 medaljer hvorav seks var gull, mens Madshus inntar en tredjeplass med totalt åtte medaljer, hvorav fire av dem var edleste metall.

- Mesterskapet i Falun var flott på alle måter. Får vår del er vi særlig godt fornøyd med at vi tok gull i alle individuelle øvelser i både langrenn, hopp og kombinert, og dette har ikke skjedd tidligere, sier direktør for nordisk racing hos Fischer, Gerhard Urain.

Kalender

Annonse