Fischer vant stavkrangel

Publisert: 22.07.2015 Forfatter: Morten Dahl
Fischer vant stavkrangel
TAPTE: Swix Sport tapte saken mot Finor, som ble anklaget for å ha kopiert det patenterte trinsesystemet på Swix’ triac-stav.

Swix Sport gikk til sak mot Fischer på grunn av at de mente Fischer har kopiert Triac-stavens trinse, som Swix har hatt patent på. Retten mente det motsatte.

Det er dermed andre gang at Fischer i løpet av kort tid har vunnet i rettssalen. Først vant de i saken mot Active Brands’ der sistnevnte mente at Fischer hadde krenket Åsnes’ fellesystem for fjellski.

 

Ikke kopi

Nå har Fischer altså vunnet fram mot Swix Sport også – ifølge Finansavisen. Dommen ble avsagt for halvannen uke siden, og retten fant ingen holdepunkter for Swix’ påstand om at Fischers stavtrinse Multi Tip var en kopi av Swix’ eget Triac-patent. Swix krevde å få produktet trukket fra markedet samtidig som det også ble krevd en erstatning. Dette fant ikke retten holdepunkter for, og retten frifant også Fischer og den norske importøren Finor for brudd på god forretningsskikk «næringsdrivende imellom og villedende forretningsmetoder», som det heter i dommen. Videre går det fram av dommen at «verken patentloven eller markedsføringsloven gir Swix enerett til å tilby markedet sin løsning av det problem 833-patent løser. Noen villedning i Fischers markedsføring er ikke påvist». Swix må i tillegg til å ha tapt saken ifølge Finansavisen også betale Fischer et advokathonorar på 967.200 kroner.

 

Vurderer anke

Adm. dir. i Swix Sport, Ulf Bjerknes, sier til avisen at Swix vurderer å anke dommen, og at man ikke er fornøyd med den.

Daglig leder i Finor, Harald Martinsen, sier til samme avis at han er godt fornøyd med at retten kom til samme konklusjon som Fischer og Finor, men innrømmer at det har vært spesielt at to saker kom opp nesten samtidig etter mer enn 30 års drift uten å ha blitt saksøkt.

 

Kalender

Annonse