Fast fisk for Skitt Fiske

Publisert: 26.02.2015 Forfatter: HÅVARD SOLERØD
Fast fisk for Skitt Fiske
–VELKOMMEN XXL!: Anders Amundsen (t.h.) og Reidar Schancke ser frem mot at konkurrenten XXL åpner på nabotomten til deres butikk, Skitt Fiske AS. FOTO: HÅVARD SOLERØD

– Kan hende vi feirer åpningen av XXL i Sandefjord med bløtkake, sier Anders Amundsen, daglig leder i Skitt Fiske AS.

For sportsforretninger flest ville XXL på nabotomta vært et skremmende scenario. Skitt Fiske AS tar imot den grønne giganten med åpne armer med planlagt åpning til julehandelen 2015. Skitt Fiske forventer en ny stim til området, og tror på fast fisk både for seg selv og kundene.

 

Glad for XXL-nabo

– Vi er veldig glade for at XXL kommer til byen og blir vår nærmeste nabo. Det vil trekke friluftinteresserte kunder hit og bidra til utviklingen av et levende handelssentrum. Jeg ser frem til å utarbeide strategien for hvordan vi skal møte konkurransen, sier Amundsen (37).

Skitt Fiske kan skilte med en kombinert nett- og utsalgsbutikk over 2000 kvadratmeter. Den rommer 27.000 forskjellige produkter. De feirer 10 år som AS i år med 15 fast ansatte og 53 millioner kroner i omsetning.

– Vi har ikke akebrett, ski, sykler og alt det andre, men på fiskeutstyr kan XXL vanskelig matche oss. I tillegg har vi startet opp med noe jakt- og friluftsutstyr det siste året, sier Amundsen.

 

På laksefiske i Lågen

Sandefjordingene ble uglesett av bransjen da de startet opp for 12 år siden. De var først ute med å selge fiskeutstyr over internett her til lands.

– Leverandørene ville ikke levere til oss så lenge vi solgte over internett uten å ha utgangspunkt i en fysisk butikk, forklarer Amundsen, som har vært med fra starten som medeier og daglig leder.

– Jeg tror ikke at leverandørene hadde noen plan for netthandelen på den tiden vi startet opp. Kjedene og enkeltbutikker presset leverandørene. Det var enklere for dem å si: ”NEI, dere får ikke!”, til oss.

 

Les mer i nyeste utgave av SPORT nr 2 – som er ute i disse dager.

Kalender

Annonse